hirdetes

Ilyen különleges égi jelenség nem lesz még egyszer – augusztusban látványos csillaghullás várható

TK
Hullócsillagok

Érdemes megemlíteni, hogy a Perseidák, valamint a többi hozzá hasonló, imént említett különleges égi jelenség nevüket a hullócsillagok beérkezési iránya által kijelölt csillagképről kapták – úgy látszódhat ugyanis, mintha ezen csillagkép egy pontjáról sugároznának szét.


A legfontosabb tudnivalók, amennyiben szeretnéd megfigyelni a csillaghullást


Amennyiben szeretnénk egy különleges élménnyel gazdagodni, nem szabad elszalasztanunk az előttünk álló lehetőséget – ugyanakkor van egy-két dolog, melyet érdemes tisztázni, mielőtt az ég alá állunk, várva a hullócsillagokat.


Célszerű ugyanis a megfigyelést egy kevésbé fényszennyezett helyen végezni – erre pedig tökéletesek a falvaktól, városoktól messzebb található területek. Ugyanakkor, ha kisebb faluban élünk, esetleg nagyobb kerttel rendelkezünk, ha a környezetünkben nem található meg közvilágítás, akkor onnan is remekül fogunk látni mindent. 

hirdetes


A Perseidákra jellemző, hogy a meteorhullás általában egyenletesen történik, tehát egyszerre akár többet is megfigyelhetünk, majd utána kisebb szünetet tartva ismét felbukkanhatnak. Azt is fontos kiemelni, hogy sose nézz direkt a Holdba, hiszen elvakíthat, ezzel gátolva, hogy a halványabb meteorokat észrevegyük.


Különleges helyek, ahonnan még szebb lesz megfigyelni a hullócsillagokat


Budapest – Virágos-nyereg


Virágos-nyereg a Hármashatár-hegy és a Csúcs-hegy között található, autóval könnyedén megközelíthető. Ez a füves terület tökéletes a csillagok megfigyelésére, nincsenek környékén se magas épületek, se fák.

hirdetes


Budapest – Normafa


Augusztus elején mindig rengetegen látogatnak el ide, hogy megnézzék a Nagyréten fekve a csillaghullást. Ez pedig egyáltalán nem véletlen, a hely ugyanis erre a célra tökéletes, ráadásul panorámájáról is híres.


Balatonboglár – Gömbkilátó


A hely már önmagában csodaszép és különleges, melyet a balatoni panoráma csak még vonzóbbá tesz. Akár a kilátóról, akár az alatta lévő füves területről megcsodálhatjuk a nyári eget, a hullócsillagokkal együtt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Telefonközpont

  Telefonközpont: Az emberiség egyik legnagyobb találmánya, mely nélkül ma nem... Tovább

Budapest látnivalói

Budapest fantasztikus és magával ragadó város. Nem véletlenül szerepel évek óta a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!