hirdetes

Nagyanyáink verhetetlenül tökéletes piskótatekercse – RECEPT!

Sz.F.
Frissítve: 2024.03.10
Frissítette: VN

Nagyanyáink még tudták, hogy hogyan készülnek a jobbnál jobb sütemények, ők képesek voltak arra, hogy tökéletes piskótatekercset készítsenek, nézzük, hogy csinálták, szerencsére maradt fent nekem is egy receptem!

Így készül a tökéletes piskótatekercs

Előtörnek a piskótatekercses emlékek

Nagyanyám drága verhetetlen volt sütés-főzés terén, ő készítette a legfinomabb házi tésztát, a legízletesebb pogácsát, és a legtökéletesebb piskótatekercset! Mi is mindig segítettünk neki, szétválasztottuk a tojásokat, kevergettük a masszát, majd mi voltunk azok, akik kitisztították az edényt annyira, hogy el sem kellett mosogatni.

Imádtuk, már nyersen is, sokszor mondtam mamának, hogy meg sem kell sütni, megesszük úgy, ahogy van! Persze, nem engedte, ment a finomság a sütőbe, aztán bele a lekvár, megvártuk, míg egy kicsit meghűlt, aztán tíz perc alatt eltűntettük az egészet. 

A mai piskótatekercs már nem az igazi

hirdetes

Semmi sem olyan, mint régen, van, ami jobb, van, ami rosszabb, most viszont csak a piskótatekercsről beszélek, azért is! Manapság nekünk nem sok időnk van arra, hogy süssünk, őszintén szólva, erőnk sem nagyon. Ezért néha-néha elmegyünk cukrászdába, és esszünk egy kis süteményt. Mindig meglepődők, és sajnos az esetek többségében negatív értelemben…A sütemények például iszonyatosan drágák…

Mondja meg nekem valaki, hogy mi kerül 4-600 forintba egyetlen szelet piskótatekercsen?! Már ez kiverte a biztosítékot, utána belekóstoltam és odaadtam a barátnőmnek a többit. Először azt hittem, hogy porcukor van a tetején, fehér volt, nem is néztem tovább, az íz viszont elárulta: kókuszreszelék. DE MIÉRT, mit keres a piskótatekercsen kókuszreszelék?!

hirdetes

A lekvár benne minden volt, csak lekvár nem, inkább cukorszirupra emlékeztetett. Szóval 520 forintért kaptam egy piskótatekercsnek csúfolt valamit, amit nem bírtam megenni, köszöntem szépen, és elindultam haza, közben azon gondolkoztam, hol lehetnek a nagyi receptjei, mert változtatnom kell az életemen és el kell kezdenem sütni! Szerencsére megtaláltam a recepteskönyvet, benne pedig a világ legegyszerűbb, de legtökéletesebb piskótatekercsreceptje várt, ezt osztom meg veletek a következő oldalon, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A magyar vízilabda aranygeneráció

A magyar vízilabda aranygeneráció: a vízilabda esetében az egyik magyar sikersportágról... Tovább

Kossuth-barlang

Kossuth-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia Magyar Retró
X
Kövess minket facebookon!