hirdetes

Budapesti programajánló június első hetére

Rékka

Végre kezd javulni a helyzet, közel másfél év után látjuk a fényt az alagút végén. Véget érnek a bezárások, újra lehet normális életet élni. Hamarosan a nyár is megérkezik ehhez, bár a hétvégén lehet számítani egy kis csapadékra – azért nézzük, milyen programlehetőségek várnak a fővárosban!

Szuper programok a fővárosban

Emberi test kiállítás Budapest 2021 – Bodies 2.0 – A bennünk rejlő Univerzum

Június 1-6. tekinthető meg a Fővám téren a Bálnában ismét a Bodies kiállítás, mintegy 200 preparált szervvel és egész testtel, amit a látogatók tüzetesen megnézhetnek. Minden test plasztinációs eljárással lett megőrizve az útókornak. A kiállítás valódi, egykor élő emberek testét és szerveit mutatja be, hogy átlagemberként is tapasztalhassunk olyat, amilyet egyébként csak néhány ember – orvosok, tudósok – szoktak. A kiállítás csupán 43 napig lesz nyitva, így érdemes minél hamarabb jegyet venni rá!

Még egy kört mindenkinek – premier előtti vetítés

A Még egy kört mindenkinek versenyben szerepel az ’A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon és többek között szerepel a rangos torontói seregszemle programjában is. A film főszerepében a számos nemzetközi elismeréssel büszkélkedhető, cannes-i és Európai Filmdíjas Mads Mikkelsent láthatjuk, partnerei Thomas Bo Larsen, és Lars Ranthe ebben a rendkívüli filmben, melyet május 27. és június 2. között premier előtt vetít a Művész mozi, a Tabán artmozi, valamint a Puskin mozi is. Thomas Vinterberg cannes-i díjnyertes rendező filmje a 2021-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált volna, ha a koronahelyzet nem szólt volna közbe.

hirdetes

Gyógyír

Milyen apró lépések segíthetnek az egyéneknek a mentális egészség megőrzésében és melyek az elképzelhető megoldások a kisebb-nagyobb közösségek, illetve a társadalom számára a krízis, a szorongás, a kiégés problémáiból való gyógyuláshoz? És milyen szerepe lehet mindebben a fotónak? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ nyolc alkotó, hogy elsősorban a fotográfia médiumával létrehozott alkotásokon keresztül vizsgálja és mutassa be a gyógyírt jelentő utakat, lehetőségeket napjainkban. Május 4 – aug. 15. között tekinthető meg a kész kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

hirdetes

A cikk itt még nem ért véget, a következő oldalon további szuper programokat találsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Duna kavics

Duna kavics: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Igazi retro édességnek számít,... Tovább

Esztáz-kői-barlang

Esztáz-kői-barlang: Az Esztáz-kői-barlang a Bükk-hegység déli részén, Felsőtárkánytól... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!