hirdetes

Budapesti programajánló június első hetére

Rékka
Szuper programok a fővárosban

9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

Idén 9. alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált május 27. és június 2. között, ráadásul hosszú idő után ez lehet az első igazi mozis élményünk, hiszen a vetítések élőben, a Toldi moziban zajlanak majd. A repertoárban a legújabb hazai és nemzetközi rövidfilmek mellett tematikus vetítések is akadnak, a versenyfilmes szekcióban 31 magyar és 27 nemzetközi alkotás kerül bemutatásra. A filmek között olyan programokon lehet részt venni, mint a pitchfórum, a Streaming kora, a Kényszerszünet, a Green Filmmaking, de megismerhetjük a prágai FAMU-t is. 

Szinyova Gergő: One Way Ticket to Anywhere

One Way Ticket to Anywhere nyílik Szinyova Gergő harmadik egyéni kiállítása a Kisteremben, melyen a művész legújabb festménysorozata látható. A kiállítás 2021. április 29. és június 4. között látogatható nyitvatartási időben.

hirdetes

Térügyek

Április 29. és június 27 között tekinthető meg a Ludwig Múzeumban a Térügyek kiállítás, melynek célja a fizikai és digitális jelenlét kapcsolatának és egymásra utaltságának elemzése a modern műveken keresztül. A számítógép megjelenése előtti és utáni művészeti pozíciókban közös, hogy a tudomány és technológia fejlődését, annak társadalmi hatását a tér fogalmán keresztül vizsgálják.

Képekben gondolkodnak – Filmesek fotói

Ezen a kiállításon a legkülönfélébb korszakban, filmtípusban, műfajban és stílusban dolgozó filmesek fotói kerülnek egymás mellé; megannyi önálló alkotói világ, képi gondolat. A filmesnek nagyon is más látásmóddal, művészi szemlélettel kell rendelkeznie, mint a fotósnak. A filmesek fotóinak sajátossága ebben a „hasonlítban” ragadható meg; fotó és film határterületén, fotográfiaként, mégis a filmművészet vonzásában. A kiállítás május 7. és szeptember 26 között tekinthető meg a Műcsarnokban.

hirdetes

Ugyan még csak most kezd minden nyitni, és visszatérni a régi kerékvágásba, azért láthatod, már a nyár első hetében is számos érdekes program vár rád Budapesten!

Te biztonságosnak találod az ilyen programok látogatását?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gergely-nap

Gergely-nap - Március 12. Ünneplését IV. Gergely pápa rendelte el 830-ban, miután elődjét I.... Tovább

Victor Vasarely

Victor Vasarely: 1908-ban született Pécsett. Eredeti neve Vásárhelyi Győző volt.Vasarely a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!