hirdetes

Elképesztő, kihagyhatatlan kiállítások Budapesten június 18-20. között

Rékka

A hétvégén ezerrel tombol majd a nyár, lehetőleg mindenki igyekezzen naptól védett helyen, árnyékban tartózkodni, különösen dél és három között. Ebben az időszakban a legjobb valamilyen zárt helyen hűsölni – mutatok is néhány szuper kiállítást, ahol átvészelheted ezeket a fullasztó órákat, miközben remekül szórakozol!

Elképesztő kiállítások Budapesten

Bak Imre: Helyzet

Az Acb Galériában tekinthető meg Bak Imre legújabb önálló kiállítása, ahol a 2020-as év során festett Helyzet című monumentális festményciklusa látható. A művész öt új képét ugyan az acb Galéria már virtuálisan bemutatta az Art Basel tavalyi, 2020-ban készült művekre fókuszáló Online Viewing Roomjában, a teljes sorozat élőben azonban most látható először. A művész munkássága a világjárvány ellenére sem veszített lendületéből és frissességéből, mi több, a művész az eddigieknél még érzékenyebben és dinamikusabban reagált a világ dolgaira. 2019-ben, Bak Imre 80. születésnapja alkalmából a művész festészetében radikálisan új fejezet kezdődött. Újrahasznosított lapokból a művész merőben új, vad és dekonstruált kompozíciókat hozott létre, amilyenekhez foghatókat legutoljára az 1980-as években készített. Legújabb festményein egyúttal mintha a geometrikus absztrakcióba oltott szertelen és játékos figuralitás is erőteljesebben lenne jelen, különösen, ha az olyan szürreálisnak ható alakokra gondolunk, mint a kiállítás egyik festményén megjelenő zöld macska.

hirdetes

Műtárgyak Éjszakája 2021

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre az ide Műtárgyak Éjszakája is, június 17-19. között, 50 helyszínnel és több, mint 100 különböző programmal. A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. Lesznek workshopok, ahol többek között például meg lehet ismerni a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit, a betonszobrászatot, vagy a sokszorosított grafikai eljárásokat. Továbbá szakmai előadásokon is részt lehet venni, ahol számtalan izgalmas műkereskedelmi témáról hallhatunk a szakma legjobbjaitól. Akár személyesen is meg lehet nézni az alkotók műtermeit, hogy rálátásunk legyen az alkotói folyamatokl. És persze idén sem maradhatnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem. A programok az egész család számára szórakozást nyújtanak, a gyerekeket például mindenféle kreatív foglalkozásokkal várják.

hirdetes

Szalontai Ábel: Csillagöböl

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban érdemes megnézni Szalontai Ábel Csillagöböl című kiállítását, mely egy évtizedek óta készülő reprezentatív fotóválogatás. A világítódobozokban installált képek és a rövid, mozgóképes alkotások a tengerek és a kikötők világát, az ott élők és az átutazók történeteit rajzolják ki. Akadnak fotók Izlandról, Sanghajról, Isztambulról, de van, amelyiknek a helyszíne Sulina, Gdańsk, vagy épp Dublin.

De még nincs vége, lapozz a következő oldalra, ahol további elképesztő kiállításokról szerezhetsz tudomást!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Telefonközpont

  Telefonközpont: Az emberiség egyik legnagyobb találmánya, mely nélkül ma nem... Tovább

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás