hirdetes

Elképesztő, kihagyhatatlan kiállítások Budapesten június 18-20. között

Rékka
Elképesztő kiállítások Budapesten

Gallery Weekend Budapest 2021

Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Kortárs Galériák Egyesülete a Gallery Weekend Budapest nevet viselő programsorozatot, június 18-19-20-án. Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb művészeti eseménye, amely lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására. Ebben pedig a már jól ismert magángalériák segítenek, különböző tárlatvezetések, megnyitókés túrák által.

Molnár Zsolt: A levélperem mentén

Második alkalommal kap lehetőséget Molnár Zsolt, hogy a Kisterem nevet viselő kiállítótérben mutathassa meg alkotásait. Mostani, A levélperem mentén című egyéni kiállítása különböző elhárító mechanizmusokra koncentrál, illetve a sebezhetőség kérdése mellett olyan védelmi folyamatokkal foglalkozik, melyek szerves részét képezik az ökológiai rendszereinknek. Korábbi alkotásaiban inkább a természetes közegekre ható mesterséges jelenléttel foglalkozott, most a középpontban a természetben zajló organikus jelenségek állnak.

hirdetes

Gerhes Gábor: Der Plan.

hirdetes

Június 15-től megtekinthető a Magyar Fotográfusok Házában (Mai Manó Ház) Gerhes Gábor Der Plan. című kiállítása, melyben a művész elmúlt harminc évben készült fotóalapú munkáiból láthatunk egy válogatást. Gerhes alkotásainál visszatérő téma a nyelv és annak kapcsolata a vizualitással, ő maga komplex vizuális rendszerekben gondolkodik. Bár képei fényképek, túlmutatnak a fotográfia megszokott formáján. A Der Plan. szándéka szerint az alkotói gondolkodás és a praxis sokféle formában megjelenő, mégis egy irányba tartó alakváltozásait követi végig. Vannak képek a korai évekből, ezek megrendezett fotók, melyeken gyakran Gerhes maga is megjelenik, és melyeken a hétköznapi, banálisnak tűnő jelenetek és tárgyak keverednek a magas- és a tömegkultúra eszköz- és fogalmi készleteivel.

Demény Miklós életmű-kiállítása

Június 12-től megtekinthető a Virág Judit Galériában Demény Miklós életmű-kiállítása, mely teljesen egységes, folyamatos, és egy tőről fakadó. Már a korai, 1960-as években elkészült művein is észrevenni, hogy művészete a kezdetektől egy pontosan meghatározott irányba, a kubizmus és a geometrikus konstruktivizmus eredményeit felhasználó úton haladt. A művész 1964-es első nyilvános szereplését erős kritika fogadta, mivel az általa választott konstruktív-kubisztikus formaképzés nem illeszkedett a művészektől központilag elvárt irányvonalhoz. Szerencsére a rendszerváltás ebben is változást hozott, és 1990-ben alkotásait már a koppenhágai UNIBank kiállítótermében mutathatta be.

Te szeretsz ilyen jellegű programokra járni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bodrog

Bodrog: A nagy magyarországi folyók egyike.  A Bodrog a Tisza jobb oldali mellékfolyója.... Tovább

Magyar tradíciók

Magyar tradíciók: a mai rohanó világban egyre kevésbé adunk a tradíciókra, a hagyományokra... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás