hirdetes

Mit csináljunk a héten? Programok Budapesten 06.07.-06-11. között

Rékka

A héten ugyan lehet némi felhőzetre számítani, azért most már igazi nyári melegre számíthatunk. Nem is érdemes otthon, a négy fal között maradni – akár kirándulni, a természetben időzni is tökéletes ez az idő, de megmutatom azt is, milyen programokra számíthatsz a héten Budapesten!

Szuper programok a fővárosban

Hey, June! 2021

A MÜPA egyik legjellegzetesebb, minden évben megrendezésre kerülő programsorozata a Hey, June!, mely idén is megrendezésre kerül, bár rendhagyó keretek között. Az élőben zajló koncertek és előadások idén az online térben tekinthetőek meg, az évszak köszöntése méltóképpen megtörténik, csak most otthonról élvezhetjük a műsort. Június 7-én, hétfőn este nyolc órától megtekinthető az elmúlt évtized egyik legjelentősebb magyar zenekara a nemzetközi színtéren is sikeres Middlemist Red, melynek decemberben jött ki a harmadik albuma. Zenéjükben a pszichedelikus rock markánsabb elektronikus és népzenei ízekkel keveredik.

XVII. Országos Népművészeti Kiállítás 2021

Idén 17. alkalommal szervezik meg az Élő Népművészet – Országos Népművészeti Kiállítást, mely a legszebb népművészeti alkotásokat hivatott bemutatni a nagyközönség előtt, s melyre a kézművesek, alkotóközösségek, népi iparművészek remekei kétlépcsős pályázat útján kerülhetnek be. Idén a Hagyományok Háza ad otthont a népi kézművesek legkiemelkedőbb seregszemléjének, amelyre 464 egyéni alkotó, 37 szakkör és 27, kifejezetten erre a pályázatra alakult alkotóközösség 1533 pályamunkáját válogatták be. A kiállítás 2021. április 22. csütörtök - augusztus 24. kedd között tekinthető meg.

hirdetes

Please, Mind the Gap!

Június 7. és 14. között lesz látható a MŰTŐ-ben a Please, Mind the Gap! című kiállítás, mely az Alterum-projekt részeként a négy visegrádi ország egy-egy művészeti alkotásán keresztül, különböző aspektusokból közelíti meg az átmeneti helyzetben való létezés kérdését. Megtapasztaljuk a globális válságok sorozatát, mint a klímakrízis vagy a pandémia, valamint, hogy a technika és a digitális platformok robbanásszerű fejlődése szünet nélküli alkalmazkodást vár el tőlünk. Ezekből úgy tűnhet, benne ragadtunk a köztes állapotok sorozatában, és tehetetlennek érezzük magunkat – ami kezdetben csak a komfortzónán kívüli kimozdulás volt, mára alapállapottá vált.

hirdetes

A cikk itt még nem ért véget, lapozz a következő oldalra további szuper programokért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátraszentimre

Mátraszentimre: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb településéről van szó... Tovább

Céges karácsonyi buli helyszín

Egy céges karácsonyi buli esetében kifejezetten fontos, hogy jó helyszínt találjunk, hiszen a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!