hirdetes

Programajánló: mit lehet csinálni november első hetében a fővárosban?

Puskás Rékka

November első hetében az idő egész kellemesnek ígérkezik, főleg, mivel a novemberre a komor, esős idő a jellemző. Ezen a héten azonban leginkább csak szerdán fordulhat elő némi csapadék, egyébként túlnyomórészt napos időre lehet számítani. Érdemes kihasználni a szép időt, hiszen újabb fantasztikus programok várnak Budapesten!

Programok november 2-6. között

Recirquel: Solus Amor

A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után a világhírű magyar újcirkusz-társulat új produkcióval jelentkezik november 2-án, hétfőn a Müpában. A Solus Amor a megelőző kettő szerves folytatása, a trilógia záróköve. A „cirque danse” egy monumentális légi táncelőadás, melyben az újcirkusz és a klasszikus és modern tánc egyesülnek. Vági Bence művészeti vezető és a produkció rendezőjének koncepciója szerint „a színpadi tér és a szereplők természeti esszenciaként ölelik körül a közönséget, hogy egy ősi imához hasonlóan lehetővé tegyék a néző számára a teljes elmélyülést”.

Textúra 2020

November 3-án, kedden a Szépművészeti Múzeumban idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikerű összművészeti előadássorozat, mely során a képzőművészet, az irodalom és a színház ugyanazon térben és időben találkozik. A művek – mind időben, mind térben – végigvezetnek a múzeum állandó gyűjteményein. A színészek az adott festmény előtt lévő térben adják elő a rövid, egyenként 7-9 perces produkciókat, majd rövid szünet után újra és újra eljátsszák a jeleneteket az este folyamán. Az Antik, az Egyiptomi, a Régi magyar gyűjtemény és a Régi képtár termei mellett idén is helyszín lesz a gyönyörűen felújított Román Csarnok.

hirdetes

Péterfy – Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz – bemutató

A Jurányi Ház és Suterene ad otthont november 3-4-én egy remek színdarabnak. Párhuzamos történetek, melyek a mélyben összefüggnek. Sorsok, melyek alapvetően meghatározzák egymást. Az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával. Úgy érzi, csak Tatusra számíthat, aki mindennél jobban szereti unokáját, s akiben Eszter mindenki másnál jobban megbízik. Eleinte észre sem veszi, hogy ezzel a bizalommal a nagyapja visszaél... Vajon meg lehet-e törni a generációkon átívelő, torz családi mintákat? Az Egyasszony alkotói ismét egy tabutémáról készítettek előadást. A főszerepben egyébként Péterfy Borit láthatjuk, aki megmutatja, hogy nem csak az éneklésben vérprofi.

hirdetes

A következő oldalon további szuper programok!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Széchenyi Fürdő

Széchenyi Fürdő: Budapest legnagyobb és leghíresebb fürdője, melyet évente több, mint 1... Tovább

Solymári-ördöglyuk

Solymári-ördöglyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!