hirdetes

Programajánló: mit lehet csinálni november első hetében a fővárosban?

Puskás Rékka
Programok november 2-6. között

A pincétől a padlásig

November 4-én, szerdán városnéző kalandozás indul. Az egykori patika- és lakóház a De la Motte-Beer-palota a Várnegyedben, a Dísz téren, építtetői nevét őrzi. Különlegességét az adja, hogy az épületet – amelyben Buda másodikként alapított gyógyszertárát, az úgynevezett tábori patikát működtette Beer József Kajetán gyógyszerész – a tulajdonosa a pincétől a padlásig saját foglalkozása képére formálta. A legpompásabb ékesség pedig a barokk lakótérsor, ahol mintegy 15 réteg festék alól került elő közel 250 négyzetméternyi festett falfelület.

Tapsok, nevetések, csendek – Képmás-est Kovács András Péterrel

November 2-án a Várkert Bazárban részt lehet venni egy beszélgetésen a humor és a humorérzék árnyalatairól, a helyzet- és életmentő humorról Kovács András Péterrel. A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött, a vírushelyzetre való tekintettel pedig akinek módja van rá, fél órával az előadás előtt próbálja meg elfoglalni a helyét.

hirdetes
hirdetes

70 és 50 – Gryllus Dániel és Lackfi János

November 4-én a Hagyományok Házában Gryllus Dániel és Lackfi János lesz a Képmás-est vendége, akikkel nemcsak a kerek férfi évfordulókról, a megült és elhalasztott ünnepekről beszélgetünk, hanem arról is, mi minden születhet egy irodalomszerető zenész és egy zeneszerető költő barátságából. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, egymás egészségének megóvása érdekében pedig kérnek mindenkit, hogy vigyen magával maszkot, és viselje is azt.

Online Pályaválasztó Fesztivál 2020

November 2-6. között lesz megtartva az Online Pályaválasztó Fesztivál, ahol a résztvevők digitálisan követhetik szakértőkkel készített interjúkon keresztül a pályaválasztással kapcsolatos legfontosabb témaköröket. A témák között szerepel többek között az önismeret és a karrierrel, sikerrel kapcsolatos szemlélet jelentősége, az iskolaválasztás, valamint a pályakezdés kihívásai, az első munkahely megtalálása, a pénzügyi és digitális tudatosság jelentősége, gyakornoki programok, diákmunkák és önkéntesség, a külföldi továbbtanulás lehetőségei, a vállalkozásindítás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar cimbalom

Magyar cimbalom: hangszer, Hungarikum A cimbalom két verővel ütve megszólaltatott húros... Tovább

Parlament

Parlament: Az Országház, ismertebb nevén az Országház. A magyar törvényhozás épülete. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!