hirdetes

Programok az ország keleti részén

Oláh Tamás

Habár a nyárnak már vége, nem szabad elkeseredni, hiszen az élet nem áll meg és rengeteg lehetőségünk van így is izgalmas programokat szervezni. Így van ez az ország keleti részén is, ahol a szervezők kulturális, gasztronómiai és élmény programokkal is igyekeznek ellátni az arra látogatókat.

Gulyás

Gyulai Piac

Gyula városáról először mindenkinek az ízletes helyi húskészítmények jutnak eszükbe. Tagadhatatlan, hogy ez a város védjegye, de ezen kívül is rengeteg okunk van odalátogatni. A Fehér-Kőrös mentén fekvő város, az Alföld délkeleti részén helyezkedik el és hangulata nagyon könnyen magával ragadja az embert. A híres gyulai vár is egy érdekes célpont lehet azok számára, akik kedvelik a magyar múlt maradványait. Ezen kívül még számos rendkívüli látnivalót találhatunk itt, de most egyre összpontosítunk.

A gyulai piacot a hétvégén pénteken és csütörtökön látogathatjuk meg és mindenképpen érdemes, mivel egyedi hangulatát nem tudja utánozni egyetlen piac sem. A lomsátorral borított piactér rendkívül barátságos és családias hangulatú. A helyi termelők rengeteg finomsággal próbálnak a kegyeinkbe férkőzni és nem kell nagyon ügyködniük, hiszen portékáiknak szinte lehetetlen ellenállni. Találkozhatunk itt a helyi hentesáru legjavával, de vásárolhatunk friss tejtermékeket és a környéken termesztett zöldségféléket is. 

hirdetes
hirdetes

Szegedi gulyásfesztivál 

 Szeged mindig is kiemelt célpont volt a hazai listán. Ez nem is csoda hiszen rengeteg természeti és építészeti látványossággal találkozhatunk a gyönyörű városban. Ha a természetet akarnánk megcsodálni akkor a Tisza és a Maros találkozását vehetjük szemügyre, de ha ennél kicsit kulturálisabb programra vágynák a belváros és a dóm egyedi építészeti megoldásaiban gyönyörködhetünk. Ám a hétvégén nem csak ezek miatt van okunk ide ellátogatni, hisz most kerül megrendezésre a szegedi gulyásfesztivál. 

Szeptember 5-én kerül megrendezésre az esemény a Garden Stég előtti partfürdő területén (ami egyben a szüreti napok helyszíne is). Az eseményre még mindig várják a jelentkezőket, akiknek műveit a három tagú zsűri értékeli majd és dönti el melyik csapat lesz a győztes. Az eseményen lesz lehetőségünk a hangulatnak megfelelő italokat fogyasztani és egész napos programokat is ígérnek a szervezők.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Miskloc

Miskolc városa az ország keleti felének 2. legnagyobb települése. Híres részei: Lillafüred... Tovább

Bécs városa

Ausztria fővárosa, egykoron magyar város. Manapság a világ egyik legélhetőbb városának... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!