hirdetes

Programok az ország keleti részén

Oláh Tamás
Gulyás


Az eseményből befolyó pénzt jótékonysági célokra fogják fordítani, pontosabban a szegedi gyermeksebészet egyik műtőjébe vásárolnak eszközöket.

Hajdúszoboszlói Slambucfőző örömnap

A Debrecentől közel 25 kilométerre található várost nem hiszem, hogy ismertetnem kell bárkinek is. Ha mégis, Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye és Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma található itt. Ez nem is véletlen, hiszen az ottani termálvizet majdnem száz éve már, hogy gyógyvízzé nyilvánították. A város ismert továbbá különleges, gasztronómiájáról.

A hétvégén kerül megrendezésre a helyi birka- és slambucfőző örömnap, ami a régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye. Az eseményt elsősorban azért szervezik, hogy a hajdúszoboszlói és a közeli térség sajátos receptjeit megismertessék a látogatókkal. A rendezvény célja továbbá, hogy a magyar konyha rendkívül fontos értékei megőrzésre kerüljenek és elkápráztassák a városba érkező bel- és külföldi vendégeket. 

hirdetes

Hortobágyi vadaspark 

A természet kedvelői sem maradnak program híján, a hétvégén lesz ugyanis a hortobágyi vadaspark napja. A Vadaspark lakói között láthatók az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított állatfajok, mint például: farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán, illetve a védett területeken ma is élő vadállatok: vadmacska, róka, görény, őz, réti sas, nyári lúd, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya, fekete gólya. A vadaspark olyan természeti programokat kínál, ahol valamennyi generáció megtalálhatja a számára hasznos és értékes időtöltési lehetőséget. Központi épületében a puszta ősi élővilágát bemutató kiállítás, ajándékbolt és büfé is üzemel.

hirdetes

Láthatjuk, hogy hiába van vége a nyárnak a programok nem értek véget. Fontos, hogy egész évben megtaláljuk a kikapcsolódást a hajtás és a munka közepette. Töltsük meg tartalmas programokkal hétvégéinket és szerezzünk felejthetetlen emlékeket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szilvásváradi kisvasút

Szilvásváradi kisvasút: A Szilvásváradi Erdei Vasút a Szalajkavölgy-Fatelep és a... Tovább

Az egri bikavér

Egri bikavér: Az egri bikavér az Egri borvidéken termelt többféle kékszőlőfajta borából... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!