hirdetes

A világ legszebb középkori kisvárosai- Dél-Itália mesés régiója: Puglia

VN

Bari, Polignano a Mare, Monopoli, Ostuni, Matera, Alberobello, Locorotondo, középkori épületek, fehérre meszelt falak, csodákkal tele rakott apró utcák, mesés halászcsónakok, történelmi épületek, kedves helyi lakosok, mennyei ételek- avagy Dél-Itália mesés régiója: Puglia.

Puglia kisvárosai

Puglia mesés középkori városai

Ki ne szeretné a mesébe illő tündéri kisvárosokat, amikben sétálva olyan érzés fogja el az embert, mintha - egy kisidőre legalább- kiszakadhatott volna a problémákkal teli mindennapokból? Tudjátok, ahol minden fal, minden egyes ajtó, ablak valamiféle történetet mesél, csodálatra ad okot. Ahol nem győzi az ember magasabbnál magasabbra emelgetni a fejét, hogy egyik szép pontról se maradjon le, na meg szinte vétek letenni a fotómasinákat, hiszen méterenként van egy-egy szép pont, amit meg kell örökíteni- mert annyira különleges. A girbe-gurba kövekkel kirakott utcáknak teljesen más a hangulata, mint a jól megszokott nagyvárosi nyüzsgés, érdemes tehát hatalmas sétákat tenni. Puglia régiójában különösen szép középkori városokra lehet bukkanni, annyira hogy még a világörökség listáján is szerepel némelyik. Ha igazi környékbeli ételt akartok kóstolni, akkor a tenger gyümölcsi mellett a foccaciát se hagyjátok ki, ami Puglia hagyományos fogása, a pizza és a kenyér keveréke. 

hirdetes

Puglia mesés középkori városai egyszerű felfedezni

hirdetes

Puglia mesés középkori városkái nemcsak azért különlegesek, mert csodaszépek, hanem azért is, mert nagyon egyszerű őket megközelíteni, felkeresni. Közel vannak egymáshoz, és nagyon jól van kiépítve a helyi közlekedés is, vonattal vagy busszal is egyszerűen el lehet érni egyik városkából a másikat pikk-pakk. Ráadásul Budapestről Bariba nagyon jó áron lehet repjegyeket vadászni, amikor mi mentünk oda vissza 12.000 Ft volt egy repülőjegy, és ennél még olcsóbban is ki lehet fogni, itt tudtok keresgélni. . A helyi vonatmenetrendeket pedig egyszerűen a helyi Trenitalia oldalon tudjátok megnézni, ahol akár jegyeket is vehettek, pár eurós árakon.  

Lapozz egyet és mutatjuk a csodás kisvárosokat, a képek láttán minden bizonnyal te is bele fogsz szeretni Puglia régiójába.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sebestyén Márta

Sebestyén Márta: 1957-ben született Budapesten Sebestyén Márta, aki hazánk legismertebb... Tovább

Nemzeti Színház

Nemzeti Színház: Sok helyen volt az idők során a Nemzeti Színház, most úgy látszik,a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!