hirdetes

A világ legszebb középkori kisvárosai- Dél-Itália mesés régiója: Puglia

VN
Puglia kisvárosai

Bari csodás olasz középkori városka

Bari igazából nem is olyan kicsi, még saját reptere is van, ahonnan 15 perc alatt a központi pályaudvarra lehet vonatozni, vagy busszal is meg lehet közelíteni ugyanezt, az olcsóbb, de lassabb. A központi pályaudvarról gyalogosan érdemes megközelíteni bari csodás óvárosát, amit nemcsak a középkori falak, a legenás Szent Miklós bazilika, a vár és a Cattedrale di San Sabino tesz különlegessé, hanem az az igazi Dél-Itáliai hangulat, ami itt fogad. A szűk középkori utcán tésztát gyúró nénik, a hangos olasz virtus, a teregetett ruhák, az utcafrontra nyíló nyitott ajtók, a kedves kis ablakok, a mindenféle díszítés….és itt még nem is ért véget. Lungomare névre keresztelték el Bari csodás tengerparti sétányát, ha nyáron mentek, akkor strandolni is tudtok ennek a végén a Pane e Pomodoro strandon. Tipp: a történelmi városrészben este is tegyetek egy sétát, a sötétben még hangulatosabb.

Polignano a Mare Puglia egyik legnépszerűbb helye

Azt hiszem Polignano a Mare-ról mindenki látott már legalább egy csodás fotót, maximum nem tudta, hogy mi is az, amit néz. A tengerparton található kisvároska, nemcsak hogy képeslapra illő, hanem sokkal inkább mintha egy festmény kelt volna életre. Az óvárosa önmagban is csodálatos, kacskaringós kis utcái megérnek legalább egy sétát, de az innen nyíló csodás panorámák a tengerpartra….minden pénzt is. A sziklás szakaszon fürdeni is lehet természetesen, bár rendszerint elég zsúfolt a part. Tipp: szezonon kívül is meleg van, még szeptember végén is starndolós idő, de talán akkor nincsenek olyan sokan. Durva kavicsos, gyorsan mélyülő a strand, Wc, öltöző nincsen, de így is nagyon is élvezhető!

hirdetes

Monopoli Puglia mesésé kisvárosa

Monopolinak már a neve is különleges, hát még maga a kisváros. Fehérre meszelt falai között bolyongani tökéletes nyárvégi program lehet. Különlegességének a kék kis csónakokat tartják, amik a kikötőben sorakoznak- halászfalu lévén. Itt gyakran lehet látni, ahogyan a halászok mindenféle tengeri kinccsel térnek vissza zsákmányszerző útjukból. Nagyon különleges a kisváros, ahol nem a turizmus áll a középpontban, ezért valóban nagyon autentikus és csak 5 perc vonatút Polignano a Mare-tól.

Ostuni egy nagyon hangulatos olasz kisváros

Ostuni szintén nagyon könnyen megközelíthető Bariból, csupán egy órás a vonatút ide. Azért olyan nagyon különleges, mert városfalak veszik körbe, amik még a középkorból maradtak fent. Fehérre meszelt házai között bolyongani egy remek élmény, amit nem hagyhattok ki ti sem!

Matera az egyik leggyönyörűbb középkori kisváros

Materához fogható középkori kisvárost még biztosan nem láttál, maximum képeken. Valami csodálatos, ami az ide utazókat fogadja, igaz, hogy másfél óra a vonatút Baritól, de valami, akkor ez hatványozottan megéri. Első pillantásra a szádat sem tudod majd nyitvatartani a pazar látványtól, abban biztos lehetsz. Óvárosa, vagy inkább úgy mondhatjuk, hogy ősi városa, annak barlanglakásaival (Sassi di Matera) a Világörökség része. Ezekben a barlanglakásokban azonban még ma is laknak.

hirdetes

Alberobello szintén a világörökség részét képzi

Alberobelloról igazából már egy külön cikket is írtunk, hiszen annyira különleges dolog történt itt, hogy megérdemel egy teljes, hosszú anyagot. A város leginkább a kúpos tetejű kis trulló-házakról ismert, amikből hiányzik a kötőanyag, mégis mai napig épségben, csodaszépen állnak. nagyon különleges hely, nézzétek meg a cikket róla, amiben nagyon érdekes dolgokról számolunk be, például adócsalásokról is, amit végül egy világörökséggel díjaztak.

Locorotondo

Locorotondo az egyik kedvenc kis városunk volt, ami csupán 10 perc busz vagy vonatút Alberobellóból. Óvárosa csodaszép, szinte nem is látni turistákat, szinte csak a helyiek ettek-ittak a bájos kis éttermekben, amik a szűk középkori macskaköves utcákon kaptak helyet. 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csapatépítő tréning helyszín

A tréning helyszín kiválasztása fontos feladat, hiszen, mint minden eseménynél, ebben az... Tovább

Segesvár

Segesvár történelmi belvárosa, háttérben az Óratoronnyal: A Maros megyei Segesvár... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!