hirdetes

Legjobb Pünkösdi programok országszerte 2023 – Megéri messzebbre is elutazni a hosszú hétvégén!

ZH

Magyarország szép hagyományairól és kulturális eseményeiről ismert, egyik legjelentősebb és legszélesebb körben ünnepelt ünnepe pedig a pünkösd. Ezt a vallási ünnepet húsvét után 50 nappal ünnepeljük, és a Szentlélek leszállását jelzi az apostolokra. Ebben a cikkben a 10 legjobb magyarországi pünkösdi programot vesszük sorra, dátumokkal és helyszínekkel együtt!

pünkösdi programok

Legjobb programok a pünkösdi hétvégére 2023


1.    Pünkösdi Pincejárás 2023 Pannonhalma


A Pannonhalmi borvidék 7 pincészete várja a borkedvelőket és kirándulókat a pünkösdi hétvégén, 2023. május 26-28. között a Pünkösdi Pincejáráson. A pénteki napot a ráhangolódásra szánják, szombat a főnap, vasárnap pedig a levezetés. Szombaton még egy borvidéki buszjárat is megkönnyíti a közlekedést a pincészetek között, amit a „jogosítványkímélő” jeggyel, minden két órában igénybe vehetnek a látogatók a győri Hotel Famulustól. A buszjáratra a napijegy 3000Ft/fő áron kapható az utaskísérőknél készpénzben.

Maga pincejárás ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! Bővebb információt ITT találtok!

hirdetes

2.    Orbán-napi Borünnep 2023 Hajós


A hagyományőrző és hagyománnyá vált ünnepség, az Orbán-napi Borünnep a hajósi pincefaluban, Kalocsa, Hajós és térségének kiemelkedő látogatottságú turisztikai attrakciója 2023. május 26-28. között kerül megrendezésre.

Hajós városa már több évszázada közismert borászati hagyományairól, ugyanis már az 1728-as évben készült írásos emlékek is azt bizonyítják, amelyekben említésre kerülnek a betelepedő svábok, akik szőlővel és borral foglalkoztak, hogy különleges figyelmet szenteltek a szőlőtermesztésnek. A városban ezáltal nem kevesebb, mint 1200 borospincét alakítottak ki, ami azt jelenti, hogy csaknem mindegyik lakóra jut egy pince.

hirdetes

A szőlőtőkék alatt húzódó löszfalba vájt, 20-50 méteres pincealagutak, melyek magukba foglalják a vörös- és fehérbort tartalmazó hordókat, a térség látványosságává váltak, így természetesen ezekben a pincékben és a környező utcákon rendezik meg az Orbán-napi Borünnepet is.

Tudj meg többet a programról a Borünnep hivatalos weboldalán!

Kattints a következő oldalra még több pünkösdi programért!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zemplén Kalandpark

A Zemplén egyik legnagyobb turistamágnese a Sátoraljaújhely felett tornyosuló Magas-hegyen... Tovább

Sminktippek

Szeretnél mindig tökéletesen kinézni, de nem erősséged a sminkelés? Hasznos tanácsokat... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás