hirdetes

Pünkösdi programok 2018

Sz.F.

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani mindenki számára, ezért most elhoztuk a legjobb pünkösdi programokat! Töltsétek az ünnepet ti is vidáman, önfeledten, nézzük, melyik pünkösdi programot érdemes választanotok! 

Ezek lesznek a legjobb pünkösdi programok

Mit ünneplünk pünkösdkor?

Pünkösd ünnepét a keresztény egyház annak emlékére tartja, hogy Jézus mennybe menetele után a Szentlélek leszállt az apostolokra. A Szentlélek az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, áradása, Jézus tanítványaira, az apostolokra pedig ezen a napon áradt ki, és ezzel a napit új tartalommal töltötte meg a keresztények számára. A Szentírásból ismert Húsvét után az ötvenedik napon tartják, tehát a Pünkösd esetében is mozgóünnepről beszélünk. Pünkösdvasárnap legkorábbi időpontja május 10., a legkésőbbi pedig június 13. 2018-ban Pünkösdvasárnap május 20-ára esik, pünkösdhétfő pedig május 21-ére, ami munkaszüneti nappá lett nyilvánítva. Így tehát három napunk lesz pihenni, feltöltődni, látogassuk meg a legjobb pünkösdi programokat, nézzük, melyek ezek! 

Pünkösdi Program 2018 – Siófok

A pünkösdi hosszú hétvégén, május 18-21 között, szerencsére már a hőmérséklet is annyira kellemesen nyárias lehet, hogy már az igazi balatoni szezon is elindul. A Pünkösdi Szezonnyitót évek óta megrendezik a Balatonnál, az idei éven új helyszínt is kapott. 2018-ban a szezonnyitó rendezvényt a siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on rendezik meg. 4 napon át tartó Balaton parti ünnep lesz rengeteg zenei fellépővel és ingyenes programokkal. Pénteken beindul a buli egy Fenyő nagykoncerttel, majd a hétvégét Wellhello nagykoncert és Irigy Hónaljmirigy élő show teszi felejthetetlenné. Napközben sétahajókat indítanak a siófoki kikötőből és más egyéb programmal várják a látogatókat. Ne hagyjátok ki az idei szezon első hétvégéjét, szállásnak pedig egy fantasztikus csomagajánlattal vár a gyönyörű Residence Balaton, ahol igazán fel tudtok majd töltődni a hétvége folyamán. 

Pünkösdi program 2018 – Egerszalók

2018-ban is megrendezésre kerül az Egerszalóki Pünkösdi Tor-Túra! Az esemény Pünkösd előtt egy héttel, egész pontosan május 19-én, az Egerszalóki Turisztikai Iroda udvarán lesz megtartva. Kézműves foglalkozások, kézműves termékek vására, hagyományőrző kórusok fellépése mellett megkóstolhatjuk a szabadtűzön és kemencékben készült helyi ételkülönlegességeket, délután 17:00 órai kezdéssel pedig fellép a Unique, az estét élőzenés Pünkösdi Bál zárja a Kaptárkő Rendezvénypincében. 

hirdetes

Természetesen Egerben is kiváló programlehetőségekkel várják az érdeklődőket, a Pünkösdölő – családi nap már 19-én délelőtt 10 órától kezdetét veszi, 19 órától Bognár Szilvia pünkösdi koncertjével lép fel, mely a Szívem kapujában címet viseli. Május 20-án vasárnap az Éva Udvaház pünkösdi programja nagyszerű választás lehet. A 3 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás is ekkor kerül megrendezésre, szombaton és vasárnap is érdemes ellátogatni hozzájuk. Ha pedig a nap fáradalmait egy gyönyörű, csendes környezetben, varázslatos wellness birodalom kényeztetésében pihennétek ki, az Egertől alig több mint 10 kilóméterre fekvő Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa vidéki wellness hotel tökéletes választás lesz!

hirdetes

Pünkösdi program 2018 – Szekszárd

Szekszárdon május 18-21 között a Pünkösdi hal- és vadünneppel örvendeztetik meg a látogatókat, ami egyébként a város második legfontosabb közösségi ünnepe a Szüreti Napok után. A négy napos izgalmas programsorozatnak immáron harmadik alkalommal a Babits Mihály Kulturális Központ ad otthont. A színpadi programok mellett gasztrosátorral, boros pavilonokkal és kézműves vásárral is készülnek. Ha mindez nem lenne elég, felfedezhetjük a térség minőségi gasztronómiáját is, természetesen a pünkösdi hagyományok mellett. Pénteken többek között Alisca Brass Band és Révész Sándor Závodi János – Piramis évek koncertre is ellátogathatunk, szombaton a Fabula Bábszínház előadását tekinthetjük meg, de ekkor Rúzsa Magdi is fellép a Béla király téri színpadon 21 órától. Vasárnap sok egyéb nagyszerű lehetőség mellett a Bartina Néptáncegyüttes műsorát élvezhetjük, este pedig Punanny Massiff koncertre látogathatunk el. Ha már a térségben járunk, érdemes a környéket is felfedezni. 

Pünkösdi program 2018 – Balatonfenyves

A pünkösdi hosszú hétvégén, május 18-21 között színes programokkal várják a látogatókat Balatonfenyvesen is. Ekkor kerül ugyanis megrendezésre a híres Balatonfenyvesi Bodza Napok programsorozat, melynek állomásai az egész faluban fellelhetők lesznek. Ezen a hétvégén lehetőségünk van a helyi vendéglátóhelyek által gondosan elkészített bodza italok kóstolására, ami igazán egyedülálló élmény minden évben. A természet kedvelőinek nagyszerű lehetőség a bodzavirág-gyűjtő túra, melyet az érintetlen Fehérvízi-láp területén rendeznek meg minden tavasszal, csodás természeti kincsek között. A gyermekeknek is tartogatnak meglepetéseket, őket különleges gyerekprogramokkal várják, ráadásul népművészeti kirakodóvásár, és interaktív gasztronómiai show is színesíti a programkínálatot. 

Pünkösdi program 2018 – Balatonfüred

Színes programok várnak Balatonfüreden mindenkit, de leginkább családokat! Színháti előadások, koncertek, mesék szórakoztatják az idelátogatókat május 18 és 21-e között. A fesztivál célja a kulturális értékteremtés, a nemzeti kultúra megőrzése, illetve megismertetése kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Ami még jó hír lehet mindenki számára az az, hogy a balatonfüredi pünkösdölő időpontja egybeesik a Balatoni Hal-, és Borünneppel! A következő oldalon még több remek program vár! 

Pünkösdi programok
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent István-barlang

Szent István-barlang:  A Szent István-barlang fokozottan védett, cseppkövekben gazdag... Tovább

Molnár János barlang

Molnár János barlang: Igazi különlegesség Budapesten. A Molnár János-barlang fokozottan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország