hirdetes

Pünkösdi programok 2018

Sz.F.
Ezek lesznek a legjobb pünkösdi programok

Pünkösdi program 2018 – Szigligeti Várfesztivál

Május 20-án és 21-én is várnak mindenkit szeretettel a Szigligeti Várfesztiválon. Az alsó várban egy színpadot fognak kialakítani, ahol fegyver-, és harcászati bemutatókat tekinthetünk meg, emellett fellépnek korhű zenéket, táncokat felelevenítő művészek. Szakértők segítségével próbálhatjuk ki a magyarokra leginkább jellemző fegyvereket. Nyugodtan el lehet hozni a kisgyerekeket is, őket bábszínházi előadások, illetve solymászbemutatók várják, és ha teljesítik a Várkapitány próbatételeit, akkor a szigligeti vár apródjává válnak a hétvégére! 

Pünkösdi program 2018 – Tatai patara

Ismét tatai patara! Idén május 18 és 20. között kerül megrendezésre ez sokak által nagyon várt program. A török kori Történelmi Fesztivált 2018-ban 10. alkalommal tartják meg, célja a hagyománytisztelet és értékteremtés, miközben olyan erényeket állít példaként, mint a bátorság, határozottság, hűség, céltudatosság és összefogás. A történelmi fesztivál elnevezése a várostromkor használt haditechnikai újítás, a petárdaként is emlegetett patara nevéből ered. Tata török kori életét, történelmi eseményeit idézi az eseménysorozat: a vár nagy ostromát játssza újra. Faltörők, bajvívók idézik fel a harcokat; tábordúlás, vízi ütközetek mutatják be a korabeli hadviselés kegyetlenségét. Eközben a várfalakon belül és kívül mindenki élheti egy kicsit a viharos múlt sokszor békésebb hétköznapjait, belekóstolva a reneszánsz világ ételeibe, italaiba, és persze megízlelve a kor divatját, muzsikáját is.

hirdetes
hirdetes

Pünkösdi program 2018 – Hajdúszoboszló

A hajdúszoboszlói Hungarospa május 20-án, és 21-én a fürdőzés élménye mellett remek programokkal is várja az ide látogatókat. Csodás környezet, élménymedencék, pezsgő-, hullám-, gyerekmedencék, illetve úszómedence is található a mesés fürdőkomplexumban. Vasárnap szauna szeánszok, és Miki-Mini Party vár mindenkit, 20 és 22 óra között pedig zenés esti fürdőzésre kerül sor habpartival! 

Pünkösdi programok
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Félautomata fényképezőgép

Félautomata fényképezőgép: fényképezés történetében mérföldkőnek számít a... Tovább

Paprikás csirke

Paprikás csirke: Az egyik leghíresebb magyar étel, ami Magyarország egyik legismertebbjének... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország