hirdetes

Minden, amit tudni érdemes a Rabszolgasorsról

TK, ZH

A Rabszolgasors egy brazil televíziós sorozat, mely 1976-ban készült, egy regény alapján, és amelyet Bernardo Guimarães írt. Magyarországon 1986-ban adták először, hatalmas sikert aratott. Tudjatok meg mindent most erről a teleregényről mai cikkünkből!

Rabszolgasors tv sorozat

Eredeti címe Escrava Isaura, ez volt az első olyan latin-amerikai teleregény, mely nem csak eljutott Európába (és ez által hazánkba is), de rendkívül népszerűvé is vált. Érdekessége viszont, hogy az eredetinél, amit már mi kaptunk meg, sokkal rövidebbre volt vágva, ugyanis ebben az időszakban az európaiak a rövidebb hosszúságú sorozatokhoz voltak hozzászokva. Hazánkban a Magyar Televízió 1986. szeptember 2-ától vásárolta meg a sugárzási jogokat.


Főszereplői eredetileg Lucélia Santos, Rubens de Falco, valamint Edwin Luisi voltak, viszont a sorozatot a már említett hatalmas sikerének köszönhetően 2004-ben újraforgatták, azonban akkor már más szereplőgárdával. Ez a sorozat az Isaura, a rabszolgalány címet kapta, főszerepben Bianca Rindaldival. Az újradolgozott változatnak 167 epizódja volt, magyarországi bemutatója pedig 2006. márciusára tehető. A romantikus dráma jogait elmondások alapján először nem a magyar kábelszolgáltató vásárolta fel, hanem név szerint Friderikusz Sándor, akitől már csak többszörös áron lehetett megvenni.

hirdetes

 

Te is szeretted? Akkor elevenítsd fel velünk, hogyan is kezdődőtt a sorozat!

Miről is szólt a története?


hirdetes
A sorozat főszereplője egy rabszolgalány, Isaura, aki egy Rio de Janerio melletti ültetvényen él keresztanyja, és úrnője védelme alatt – ő védi meg a lányt férje gonoszságától, zsarnokoskodásától. Az élete gyorsan pokollá változik, miután a gróf, szerelmével hazaérkezik, és minden adandó alkalmat megragad arra, hogy porig alázza őt, és éreztesse a lánnyal, hogy csak egy rabszolga. A bonyodalom mégis akkor kezdődik, amikor megismerkedik édesapjával, és amikor a lány találkozik a szomszéd birtok urával, akivel egymásba szeretnek. Kapcsolatuk már kiteljesedni látszik, amikor megölik az urat, Tobiast, ami után újabb kegyetlenkedések várják a rabszolgalányt.
 

 

 

A következő oldalon nem csak a cikkünk folytatását találjátok, de a sorozat ihlette paródiába is betekintést nyerhettek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyula város

Gyula város Békés megyében, a Gyulai járás központja.Népessége nagyságrendileg 30 000... Tovább

Luxemburgi ház

Luxemburgi ház: A Luxemburgi-ház alapítója Luxemburg grófja, Henrik volt, aki  az 1300-as... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!