hirdetes

Minden, amit tudni érdemes a Rabszolgasorsról

TK, ZH
Rabszolgasors tv sorozat

Miután Isaura édesapja értesül arról, hogy lányával hogyan és milyen körülmények között bánnak, eldönti, hogy megszökteti, s két rabszolgával egyetemben egy kisebb városba utaznak. Ekkor érkezik meg a cselekményszál egy újabb szerelmi bonyodalomhoz, ugyanis Isaurának új hódolója lesz, viszont a szerelmüket sokan nem nézik jó szemmel – mint például egy másik apa, aki saját lányának szánná az úriembert. 


Lenne magyar vonatkozás?


1978-ban az eredeti sorozat főszereplője ellátogatott Magyarországra. Az akkoriban havas körülmények között, január 13-án tartotta első vendégszereplését. A közkedvelt színésznőt sokan virággal fogadták, és nem csak a fővárosba, de vidékre is ellátogatott. Nézőinek azt ígérte, hogy magyarul is fog énekelni. A színésznő fellépéseire akkor négyéves kisfiát is elhozta.

hirdetes


A magyarokra is nagy hatással volt a sorozat


A nyugati médiatermékek a szocializmus időszaka alatt nem mindig késve, de volt, hogy csak illegálisan kerülhettek országunkba. Mégis mindenki meglepetésére a sorozat hatalmas siker lett hazánkban is, csak úgy, mint Európa más területein, mely egészen a 90-es évekig tartott. Ugyanakkor, bár már egyre kevésbé, de a teleregény még mindig a köztudatban él.


Ennek elsődleges oka, hogy elsősorban az elemi ösztönökre hatott, s ez képes volt magával ragadni a nézőket, arról már nem is beszélve, hogy a sorozatbeli kisemberek helyzetével könnyű volt az azonosulás. Sokan romantikus, szívtipró giccsnek tartották (elsősorban a kritikusok, irodalmárok), mégis a nézők között senki sem akarta megvédeni a rabszolgákat tartó szereplőket, nem is álltak pártjukra. A sorozat képes volt megmozdítani az emberek jobbik énjét olyan mértékben, hogy akkoriban egy városi legenda is terjedt, miszerint gyűjtést terveztek a rabszolgalány felszabadítására.

hirdetes


Népszerűségét mutatja az is, hogy a sorozat befejeztével Árkus József egyik műsorában feldolgozta, hogy mik lehettek a befejezés utáni történések – ezekbe pedig politikai utalásokat rejtett. Ez a feldolgozás annyira tetszett Lucélia Santosnak magyarországi látogatásakor, hogy egy kópiát magával is vitt otthonába.

 

Tekintsetek bele Ti is az imént említett műsorba!

 

 

Te szeretted/szereted ezt a híres sorozatot?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Õrvidék magyarsága

Õrvidék magyarsága: Őrvidék magyarsága Ausztria legkeletibb és egyben legújabb... Tovább

Salgótarján

Salgótarján: Salgótarján megyei jogú város Észak-Magyarországon. Nógrád megye székhelye... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!