hirdetes

Szinte elfeledett régi lánynevek, amiket ma már ritkán választanak a szülők, pedig igazán különlegesek!

ZH

Amikor a régi női neveket említjük, akkor általában mindenkinek a Mária, az Erzsébet vagy az Ilona jut eszébe, azonban ha felcsapnánk a nevek könyvét, találhatunk igazán különleges neveket, amiket biztos nem fogsz mástól hallani a játszótéren vagy az oviban, ha ezt választod a kicsinek. Ezekkel a régi női nevekkel szeretnénk inspirációt adni számodra a névválasztáshoz!

régi magyar női nevek

Névválasztás régi női nevekből

Egy latin mondás szerint, ami így szól: „Nomen est omen” – a nevedben a sorsod. Sok szülő számára nagy fejfájást okoz születendő gyermeke nevének kitalálása, hiszen mégiscsak egy olyan dologról kell döntenünk, ami egészéletében végig kíséri majd csemeténket. Ilyenkor utána járunk a tetszőleges nevek jelentéseinek, figyelünk arra, hogy passzoljon a vezetéknévhez és ma már mindenki egyre egyedibb nevet szeretne gyermekének adnia. Ebből kifolyóleg a régi gyönyörű női nevek már kikoptak a használatból és most nem kifejezetten az Ilonára vagy az Erzsébetre gondolunk. 

hirdetes

Nem feltétlenül kell a legcifrább újkeletű nevek között keresgélned, ha azt szeretnéd, hogy ne a Te lányod legyen a 6. Hanna az osztályban, kicsit tekintsünk vissza az időben, mert most hoztunk néhány régi női nevet, amik biztosan nem lesznek a csoporttársak nevei között.


hirdetes
Különleges, régi lánynevek

Ha régi női vagy lánynevekre gondolunk, akkor mindenkinek az 1950-es évek legnépszerűbb lánynevei, a Mária, az Erzsébet és az Ilona jut eszébe, de természetesen ma már senki nem szeretné így elnevezni kislányát, hiszen már nem számítanak divatosnak. Azonban, hogy ezek a nevek újra divatba jöjjenek még várnunk kell, mi most nem ezekre gondoltunk. 

Hogyha a mai divatosneveket kell felsorolnunk, akkor biztosan a lista élén szerepelne a Hanna, a Zoé és az Anna is, de ha szeretnél inkább olyan nevet választani kislányodnak, ami egyszerre különleges és szépen csengő, mégsincs a jelenleg legfelkapottabb nevek listáján, azonban a régi magyar nevek között igazán közkedveltek voltak, nem hiába, akkor nézd meg a listánkat a régi lánynevekből!

Kattints a következő oldalra, ha szeretnéd tudni, milyen régi lánynevek közül választhatsz, amik még ma is különlegesen hangzanak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1956-os lyukas zászló

1956-os lyukas zászló: Az 1956-os forradalom Magyarország népének a szovjet megszállás ellen... Tovább

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Balaton-felvidéki tanúhegyek: a tanúhegyek Badacsonytól a Somlóig érnek. Történetük 260... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!