hirdetes

Dunakavics, Lottó csoki, Turbó rágó, Kojak nyalóka és a többiek- emlékszel még?

VN

Régen nagyon más világ voltot éltünk, olyannyira, hogy még a boltok polcain is teljesen más termékeket találtunk, ha már találtunk valamit. Ugye emlékeztek még, amikor az iskolaudvaron faltuk a tejkaramellát, vagy éppen osztogattuk a gömbrágót, na meg a cigirágót micsoda sláger volt. Néhány finomság még mindig kapható, de a legtöbbnek sajnos búcsút kellett intenünk. Nézzük melyek voltak a legfinomabb édességek, nassolnivalók régen.

Retro édességek, csokik

A legmegosztóbb régi finomság: a krumplicukor

Személy szerint én nem szerettem, nem is értettem, hogy lehet ilyen nagy rajongótábora, ők meg persze azt nem értették, én hogy nem veszem ki a kezükből, és falom be azonnal. Te melyik tábort erősítetted? A gránit keménységű krumplicukorra ránézni is fájdalmas volt, azonban harapás után azonnal megpuhult. Ha nagyon nagyra nyitott szemmel járunk, akkor néhány kisboltban még mindig vásárolhatunk ilyen retro finomságot, de már egyáltalán nem jellemző, hogy a választék része legyen.

Rágóból kettő jó volt a cigirágó, és a gömbrágó

Ha valaki pisztolyt tartana a fejemhez se tudnám eldönteni, hogy melyiket szerettem jobban, de mind a kettőért rajongtam. Minden egyes Penny-s vásárlásnak könyörögtem anyának, hogy leemelhessek egy gömbrágót, ami rendszerint már aznap elfogyott, a tesómmal versenyeztünk, hogy ki melyik színt eheti meg. Azóta már lekerült a polcról, mert elképzelni sem lehet mennyi mesterséges anyag volt benne, ami talán nem a fejlődét támogatta. A másik pedig a cigirágó, amit szintén nem lehetett nem szeretni, hiszen gyerekként utánozhattuk vele a nagyokat. Emlékszel? Anya nem szeretett venni, mert szerinte a felnőttek rossz szokásait nem kell utánozni, és hát valóban függőséget okozott, rágófüggőséget…

hirdetes

A Turbo rágót se hagyjuk ki!

Mi az, hogy kettőféle rágó volt, volt ezeknél egy jobb is, jajj azt ki ne hagyjuk. Főleg a fiúk szerették. Ugyanis minden csomag rejtett valami kis autós meglepit, amellett, hogy a barackos rágót is nagy serényen elkezdhették rágni, buborékot fújni, még ezeket is lehetett gyűjteni, majd aztán cserélgetni.

Nyalóka tényleg kettő jó volt: Kakasos & Kojak nyalóka

hirdetes

Szerencsére ezek még mindig kaphatóak, Kojak nyalóka a legtöbb élelmiszer boltban beszerezhető, kakasos nyalókát pedig mindenféle vásárokban lehet beszerezni. Te melyiket szeretted/szereted jobban?

A négercsókot csak úgy faltuk gyerekként

Nekem a kedvencem volt. (Ez már hanyadik? DE ez tényleg a kedvencem volt!) Egy egész dobozzal egy ültő helyemben simán meg tudtam volna enni, de sajnos mindig másokat is meg kellett kínálni. Ma elvileg nem lehet kapni, ezen a néven legalábbis…De ITT van egy nagyon jó recept hozzá, ha esetleg…. Egy másik ilyen nagy legenda volt a téli fagyi, ahhoz is van egy receptünk ITT!

Lottó, Kapucíner, Szamba, Bohóc, Autós

Na, ez volt csak az igazi belső vívódás, eldönteni, hogy melyik a legjobb. Én igazából mindig a testvéremre hagytam a választás jogát, és kértem a másikat, mert mindegy volt nekem, mindegyiket szerettem. Neked melyik volt a kedvenced? Az összes retro édesség közül….

Neked melyik volt a kedvenc édességed régen?


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Badacsonyi kéknyelű

Badacsonyi kéknyelű: az egyik leghíresebb magyar szőlőfajta a kéknyelű. Ez egy ősi... Tovább

Mária Terézia

Mária Terézia: Mária Terézia, magyar királynőként II. Mária a Habsburg-házból származó,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Történelem
X
Kövess minket facebookon!