hirdetes

Ilyen szuper retró Balatonos program nem lesz még egy- repülj vissza a ’80-as évekbe most!

TK

Mostani cikkünkben olyan páratlan programokat mutatok be Nektek, melyekre érdemes a hétvégén ellátogatnotok – szeretnél nosztalgiázni és imádod a Balatont? Akkor ez biztosan tetszeni fog!

Retró vonatok

A hétvégen különleges élményben lehet részed a MÁV által! Július 10 – 11-én a Balaton északi partján újra életre kelnek a retró vonatok, mozdonyok, melyek már egyszer jó szolgálatot tettek. Ezek a járművek a ’70-es, ’80-as és ’90-es években voltak ugyanis jellemzőek. 


A programban megjelenik a MÁV-START a MÁV Rail Tours retró flottája, illetve ezeken kívül hangsúlyosak lesznek a MÁV-HÉV és a Volánbusz járművei is. A nosztalgikus hangulatot pedig a Kék Hullám Intercity vonatokban jellemző Utasellátó retró étkezőkocsija fogja fokozni – egy WRmz 101-es CAF gyártású darab.


Szeretnél Te is nosztalgiázni?


Ebben az esetben vegyél Te is részt a programsorozatban, mely először a Balatonnál látogatható majd meg két alkalommal – ennek dátuma először a már említett július 10 – 11, majd később augusztus 7 – 8. Ezután a rendezvény az Alföldre költözik, hogy ott is kipróbálhassák az emberek a ’80-as években meghatározónak számító lehúzható ablakos, fülkés, faburkolatú kocsikat. 

hirdetes

 

 

A nyár megérkeztével mindenki a strandra igyekszik – tekintsd meg Te is galériánkban, hogyan strandoltunk régen!

 

 


Időutazás a Balaton partján

hirdetes


A retró vonatok azok számára is érdekesek lehetnek, akik szeretnének bepillantást nyerni, milyen is volt egy InterCity a 90-es években!


A MÁV biztosította lehetőség a már jól ismert balatoni vonalakat ötvözi az újabb helyszínekkel, amiket kortalanul járhatnak be az érdeklődők a múltidéző vonatokkal, korabeli mozdonyokkal melyeket mind-mind az eredeti állapotukban láthatunk! Amennyiben pedig valaki megéhezne az utazás során, őket az Utasellátó várja az adott korszakra jellemző finomságokkal.


A vonatok újra forgalomba helyezése erre a rövid időre segíthet felkelteni a fiatalabb generációk érdeklődését is a múltbeli közlekedés iránt, hiszen így kézközelben szembesülhetnek egy rövidebb, szórakoztató kikapcsolódás keretein belül az adott kor jellemző járataival. Az idősebb generáció pedig önfeledten nosztalgiázhat a retró vonatokkal!
 

 

A következő oldalon nem csak cikkünk folytatásával, de még egy szuper program ismertetésével is várunk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

József Attila

József Attila: Az egyik legjelentősebb magyar költő, kinek sorsa összefonódott a... Tovább

1896-os millenniumi ünnepségek

1896-os millenniumi ünnepségek:  Az 1896-os millenniumi ünnepségek Magyarország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Programajánló Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!