hirdetes

Ilyen szuper retró Balatonos program nem lesz még egy- repülj vissza a ’80-as évekbe most!

TK
Retró vonatok

Irány Balatonfüred


A járatok elsősorban Budapesttől Balatonfüredig közlekednek – mindezt környezetbarát, villamos vontatással. A rendezők, hogy ezt kivitelezni tudják, kénytelenek voltak az észak-balatoni vonalakon új menetrendstruktúrát bevezetni. Nem ez lesz az első alkalom egyébként, hogy megjelennek környezetünkben a retró vonatok – mégis újításként érdemes kiemelni, hogy idén a MÁV-HÉV és a Volánbusz is segíti a szervezőket járműveikkel.

 

Amennyiben pedig Balatonfüreden jársz, ide is érdemes ellátogatnod – tekintsd meg galériánkan a Tagore sétányt!


Mikkel találkozhatunk?


Szombaton az utazást a 70-es évek expresszvonatait idézve egy vékonycsíkos, korabeli megjelenésű Rába kocsikból álló szerelvény fogja biztosítani, melyet egy Nohab mozdony segít. Emellett vasárnap egy dupla zöld Púpos lesz majd látható Tapolca és Balatonfüred között.

hirdetes


Az imént említett vonallal kapcsolatban óránként közlekedik még a Kék Hullám Intercity is, mellette pedig minden órában jelen lesz egy-két személyvonat, melyek szigorúan ezen a hétvégén csupán retró szerelvényekből fognak majd állni. Ekkor Szergej és Nohab mozdonyokkal találkozhatunk, a szerelvények pedig korabeli Bhv és By típusú személykocsikból fognak majd állni. A július 10 – 11-ei hétvége különlegessége képpen pedig ki kell emelni azt is, hogy forgalomba állítanak egy retró festésű Bz motorvonati szerelvényt is.


Az eseményről bővebb tájékoztatót itt olvashattok, valamint itt magát az eseményt is megtekinthetitek.


És itt még nem ér véget a nosztalgiázás


Amennyiben pedig a retró vonatok keretin belül Balatonfüredre látgatnánk, akkor érdemes részt vennünk a Füred50 Retró Túrán is! 


Az esemény kapcsán utána jártak a szervezők, hogy hogyan változott meg a falu élete, amikor várossá változott – a résztvevők megkeresik majd az ötven éve épült létesítményeket ezzel felelevenítve a város régebbi napjait.

hirdetes


Miért is beszélhetünk még időutazásról? Az program keretein belül a résztvevőket Trabanttal szállítják majd a az állomások között, valamint a séta során – mely kapcsolódik az újonnan nyílt kiállításhoz, melynek neve Balatonfüred 50 – megkóstolhatják a helyi borkülönlegességeket is. Mindemellett pedig opcionális dresscode-ot is írtak ki a szervezők – keressük tehát elő a 70-es éveket idéző ruháinkat, és irány Balatonfüred, hiszen az esemény szabadtéri, védettségi igazolvány nélkül is látogatható!


Erről itt bővebben is olvashattok.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Teller Ede

Teller Ede: az egyik, ha nem a leghíresebb magyar fizikusnak számít. Teller Ede életének... Tovább

Pákozdi csata

Pákozdi csata: Az 1848-49 es Szabadságharc egyik jelentős ütközete volt. Az egyik oldalon a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Programajánló Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!