hirdetes

Te sem gondoltad volna, hogy ezek újra divatba jönnek!

SFV
Frissítve: 2024.06.19
Frissítette: ZH

Vannak ruhadarabok, amelyeket 20-30 évvel ezelőtt elrongyolódásig hordtunk, 5-10 évvel korábbi önmagunk azonban kérdőn tekint vissza, hogy ugyan miért is voltunk annyira odáig értük? Mostani cikkünkben elhoztunk nektek 5 olyan ruhadarabot, kiegészítőt, amelyről soha nem gondoltuk volna, hogy újra a fiatalok kedvence lesz, most azonban mégis újra nagy népszerűségnek örvend.

Újra divatban a retro darabok!

No.1. Trapéznadrág


Elsőként a ’70-es években örvendett nagy népszerűségnek, majd visszatért a ’90-esekben, aztán ismét eltelt húsz év, és újra itt van. A combnál szűk, majd egyre szélesedő szabás olyan mértékben képes vékonyítani és nyújtani az alakot, amennyire talán még a magassarkú sem. Anyagában lehet farmer, bársony, szatén, vagy egyszerű pamut is akár, mindenféle verzióját megtalálhatjuk a fastfashion üzletek polcain. Ami talán a legnagyobb kihívást jelentheti viselésében, hogy találjunk olyan cipőt, amellyel nem húzzuk a földön a nadrág szárát. Erre jó megoldás lehet akár a magas sarkú bokacsizma, akár a szintén visszatérő örökdarabnak számító platformos bakancs.

hirdetes


No.2. Halászsapka


10 évvel ezelőtt el nem tudtuk volna képzelni, hogy komoly stílusikonként tekintsünk bárkire, aki ilyet visel, ráadásul önszántából! Most azonban csak úgy kapkodják a fiatalok a vízlepergetős vagy vászon anyagból készült vödörsapkákat, mert az amellett, hogy igazán retro, még jól is áll a legtöbb embernek. Ennek elsődleges oka, hogy a megfelelő méretet megtalálva ez a kalap nem simul az ember fejére, és nem nyomja össze azt. Hasznosság tekintetében ez a darab mindenképp viszi a pálmát, hiszen még az is szívesen viseli manapság, aki gyerekként könyörgött az anyukájának, hogy ne pakolja be az ominózus darabot az osztálykirándulós hátizsákba. A kánikula időszakaiban kifejezetten kétségkívül hasznos darab – ez nem mondható el ugyanilyen mértékben bundás téli változatairól, de még akkor is jobb a semminél.

hirdetes


No.3. Oversize minden


De tényleg minden! Míg a 2010-es években csak néhány szubkulturális közegben volt népszerű túlméretezett ruhákat hordani, addig mára ezen rétegek ikonikus darabjai teret nyertek a popkultúrában és a hétköznapi divatban is.  Legyen szó zenekaros merchandise darabokról, rajzfilmfigurák licenszeiről, vagy üdítők reklámjáról, a mintás, eddig hálóingnek használt pólók, pulcsik az utcán is hódítanak ismét! 
 

Mégtöbb retro darabért lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mákos guba

Mákos guba: jellegzetes magyar édesség, de ismert Németország keleti és Lengyelországban is.... Tovább

Gergely-nap

Gergely-nap - Március 12. Ünneplését IV. Gergely pápa rendelte el 830-ban, miután elődjét I.... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró