hirdetes

Ezek a legjobb rezsicsökkentő trükkök! – Vedd fel a harcot az elszálló rezsiárak ellen!

ZH

Már elfogadott, hogy a kormány részben feladja a rezsicsökkentés rendszerét és az energia piaci árát ráereszti a lakosságra. Ezért most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, amikkel rengeteget spórolhatsz a rezsiszámlákon! Nem csak a gáz és a villamosenergia megspórolásához mutatunk trükköket, de a vízfogyasztást is csökkentheted!

rezsicsökkentés

Vége a rezsicsökkentett áraknak


Augusztus elsejétől 210 kWh/hó, éves szinten 2523 kWh energiafogyasztásig és 144 köbméter/hó, éves szinten 1729 köbméter gázfogyasztásig maradnak az árak a rezsicsökkentett szinten, efölötti fogyasztás esetén súlyos többlet pénzeket fizethetünk be. Ezért most hoztunk pár olyan egyszerűnek tűnő tippet, amikkel hidd el rengeteget spórolhatsz a rezsi számláidon!


1.    Mindig húzd ki a töltőket!

Mindig húzzuk ki a töltőket a konnektorból, ha nem használjuk, sose legyenek bedugva éjjel-nappal, hiszen a telefontöltő akkor is fogyaszt áramot, amikor a telefon nincsen rádugva!

2.    Rendszeres karbantartás

El sem hiszed, hogy a rendszeres karbantartás mennyi mindenben a segítségedre lehet! Például, ha rendszeresen vannak tisztítva a gázkészülékek, azzal 20 %-ot spórolhatsz!

hirdetes

3.    Okosan a fűtéssel!

hirdetes

Nagy családi házban laktok, vagy olyan lakásban, ahol vannak olyan szobák, amiket nem használtok? Akkor ne fűtsétek feleslegesen ezeket a szobákat is télen! Hidd el rengeteget számít!

4.    Szellőztetés fűtési szezonban

Amikor szellőztetsz és megy a fűtés, vedd lejjebb a termosztátot, és csinálj kereszthuzatot, hogy minél gyorsabban felfrissítsd a levegőt! Inkább többször, de kevesebb ideig szellőztess!

5.    Fogmosás, mosakodás és mosogatás

A vízszámlán a legegyszerűbben úgy spórolhatsz, ha nem folyasztod állandóan a vizet! Amíg mosod a fogad, súrolod a tányért vagy mosod az arcod, addig zárd el a csapot. Több liter víz folyik el minden háztartásban, akik nem figyelnek erre! Akár hiszed akár nem, egy fogmosás alkalmával, már körülbelül 8 liter vizet is megspórolhatsz ezzel a módszerrel. Hogyha kézi mosogatás helyett inkább mosogatógépet használsz, azzal rengeteget spórolhatsz, de a mosogatógépnél válassz energiatakarékos programot.


Kattints a következő oldalra, ha kíváncsi vagy hogyan spórolhatsz meg még több pénzt, hogy ne kelljen vagyonokat fizetni a rezsiszámlára!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Várhegy

Várhegy: Budapest egyik legnépszerűbb látványossága, sok sok idegenforgalmi csábítással. A... Tovább

Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje

Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje: Kitüntetésfajta, melyet az Állam ítél oda, az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország