8 érdekesség kedvenc régi tévésorozatunkból, a Robog az úthenger-ből

8 érdekesség kedvenc régi sorozatunkból, a Robog az úthenger-ből

VN

Na tegye fel a kezét, ki az, aki szerette, Te még nem láttad? Akkor mindenképpen pótold, hiszen ez egy olyan klasszikusa, amit egytől-egyikg mindenkinek látnia kell! A Robog az úthenger Bednai Nándor 1976-ban készült fekete-fehér, 6 részes magyar tévéfilmsorozata, amiről most 8 érdekességet mutatunk be nektek.

Robog az úthenger érdekességek

Robog az úthenger

A Robog az úthenger egy igazi klasszikus, egy jó kis történettel és 6 epizóddal. Nyírmadocsán, a kis nyírségi faluban él Józsi, aki egykoron az egész világot bejárta tengerészként, most istállófiú. Innen indul el, méghozzá úthengert szerezni kicsiny falujának, hogy végre legyen igazi út a községben. Amikor Józsi, távol szeretett szülőföldjétől megszerzi a masinát, kalandos útra vállalkozik, keresztülrobog egész Magyarországon, az epizódok során pedig ebben az utazásban kísérhetjük el, de nem is akarjuk nagyon minden részletét elmesélni, hiszen, ha esetleg valaki még nem látta, akkor legyen újdonság, és meglepetés, inkább mutatunk róla 10 érdekességet.

#1. A tévésorozat főszereplője nem más, mint úthengeres Józsi, akit nem más alakított, mint a sokak által ismert Szabó Gyula., aki bár fiatal korában papnak készült, mégis géplakatos lett, de a legvégén mégis a színészkedés mellett kötött ki, tegyük hozzá, hogy szerencsére.

#2. Szabó Gyula büszke hovatartozására, Kunszentmártonban született, és mindig is aszíve csücske maradt szülőhelye, még a sorozatban is kért egy külön jelenetet, amiben ezt kiemelheti. Van egy apró jelenet, amikor töltött paprikával kínálják, megkóstolja, majd megszólal: „Ilyen jót utoljára Kunszentmártonban ettem!” Külön ő kérte, hogy bele kerülhessen a filmbe.
 

Lapozz egyet, mert az érdekességek mellett még egy szuper jelenetet is mutatunk a filmből, ami biztosan tetszeni fog!

Forrás: A kép csak ilusztráció, forrás: Fortepan / Péterffy István

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Balaton-felvidéki tanúhegyek: a tanúhegyek Badacsonytól a Somlóig érnek. Történetük 260... Tovább

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Korunk egyik legnagyobb,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar Magyar történelem Magyarország Retró Szórakozás Történelem