hirdetes

Rock and roll baby! Ismerd meg a Rock and Roll táncot!

GE.
Rock and roll

1970-es évek és a rock and roll


A rock and roll versenyek először az 1970-es években jelentek meg. Az akrobatika, a káprázat és az indulat mellett sportos jelleget is tükrözött, ami megfelelt a fiatalok dinamikájának. A svájci René Sagarra jellegzetes ugrálós lépésével a svájci René Sagarra vezette be a rock & rollt Németországban az 1970-es évek elején. A Német Rock & Roll Szövetség a világ egyik legnagyobb Rock & Roll szervezete. Amatőrök és profik 1985 óta táncolnak együtt a legmagasabb szinten, négy osztályban, országos és nemzetközi szinten. A D a legalacsonyabb osztály, ezt követi a C, a B és az A. Az A osztályban az akrobatikus figuráknak szinte nincs határa. A diákok és fiatalok számára Rock & Roll formációs versenyeket is rendeznek.

hirdetes

Rock and Roll ritmus

Az első lépés a zene ritmikai értelmezése. A Rock & Roll táncban különböző alaptechnikák vannak: 4., 6., 8. vagy 9. alaplépés. A 6-os a leggyakoribb alaplépés, míg a 9-es a legsportosabb és legnehezebb táncforma, amely az ugrós lépés miatt nagy erőt és állóképességet igényel. A latin táncok közül az ötödik, a Jive már 8-as alaplépésként ismert.

A rock and rollt a gyors, lendületes zene jellemzi. Nagyon népszerű tánc a tánciskolákban. Az akrobatikus rock & roll ma már külön réteg a divattáncversenyeken. Az elődöntőben és a döntőben a versenyzők saját zenéjükre táncolhatnak, de a döntőben azt a zenét kapják, amelyre a kürtöt bemutatják. Egy ilyen Rock & Roll verseny rendkívül népszerű a nagyközönség körében.

hirdetes

Ahogyan Szombathely (Savaria) a versenytánc világában is ismert és tradicionális város, úgy Dunajváros a divattáncversenyek kedvelt helyszíne. A versenyek évről évre nagy nézősereget vonzanak ezekbe a városokba, akiknek többsége felejthetetlen emlékekkel tér haza.

A zene tempója: 4/4
Tempó: tudásszinttől függően változik - kezdőknek lassabb zenét válasszon, 40 ütés/perc az ideális - 48 ütés/perc a versenyeken.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Péter és Pál napja

Péter és Pál napja: az egyik legjelentősebb nyári ünnepkör, mely hagyományosan az aratási... Tovább

1896-os millenniumi ünnepségek

1896-os millenniumi ünnepségek:  Az 1896-os millenniumi ünnepségek Magyarország... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!