hirdetes

A rovarevésé a jövő – Csak így élhetjük túl!

Sz.F.

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, mégis azt állítják a hozzáértő szakemberek, hogy néhány évtizeden belül kénytelen lesz mindenki megenni a különböző rovarokat, ugyanis csak és kizárólag a rovarevés lesz az, ami megmentheti az emberiséget…Nézzük a részleteket! 

Az embereket csak a rovarevés mentheti meg

Szívesen fogyasztanál rovarokat?

    

Túlnépesedés, véges készletek

Jelenleg 7,5 milliárd ember él a Földön, a szakemberek szerint 20-30 évre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a bűvös 10 milliárdos számot. Nehéz megállapítani, hogy mennyi embert képes a teljes Föld eltartani, a kérdéskörben rengeteg tanulmány született már. Egy 2004-es metaanalízis 69 ilyen tanulmányt elemezve 7,7 milliárd fős kapacitást talált a legjobb becslésnek, de az egyes tanulmányok becslései nagyon különböztek (a legkisebb becslés szerint 0,65 milliárd, a legnagyobb szerint 98 milliárd embert képes hosszú távon eltartani a Föld).

Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb ember számára a puszta túlélés nem egy kívánatos életmód. Márpedig minél többen vagyunk a Földön, annál nyomorúságosabb módon vagyunk kénytelenek élni ahhoz, hogy hosszútávon el tudjon minket tartani a véges természeti erőforrásokkal rendelkező bolygó. 

hirdetes

A hús lesz a legnagyobb luxus

A húsra egyre nagyobb lesz az igény, még abban az esetben is, ha sokan áttérnek a vegetáriánus életmódra. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének elemzői úgy gondolják, hogy az állattenyésztés lassan, de biztosan eljut arra a szintre, hogy már nem fogja tudni tartani azt a tempót, amit a felgyorsult világunk diktál, hozzáteszik: az állattenyésztés már most is a fenntarthatóság határát súrolja. Ezekből pedig az következik, hogy a hús ára az egekbe fog emelkedni, a marhahús nagyjából annyiba fog kerülni, mint most a kaviár. 

hirdetes

Megoldásokat keresve

A legtöbb kultúrában érdekes szemmel néznek a rovarevésre, pedig vannak olyanok, akiknek ez teljesen természetes – nekünk mondjuk a pacalevés evidens, másnak ettől fordul fel a gyomra. A keleti országokban a rovarevés – entomofágia – természetesnek mondható, de egyre jobban tűnik úgy, hogy az európai országok is feszegetik a határaikat. Már Svájcban is van olyan üzletlánc, ahol rovarokból készült termékeket lehet kapni, de Finnországban is vásárolhatunk tücsöklisztből készült kenyeret. És hogy miért a rovarevés lehet az egyetlen megoldás a problémára? Azt a következő oldalon mondom el nektek, érdemes lapozni egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Jagello ház

Jagello ház: A Jagelló-ház litván származású lengyel királyi dinasztia, melynek tagjai... Tovább

Pécs

Pécs Magyarország ötödik legnagyobb városa, a Mecsek központja. Lakosainak száma 144 675... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek