hirdetes

Egész télen várja a korcsolyázókat a Balaton idilli települése

VN

Salföld egy gyönyörű település, nem messze a Balatontól, de sokak szerint olyan, mintha nem is e világi lenne a hely, annyira mesés, annyira tiszta, annyira szépek az épületek, és a legnagyobb nyári forgatagban is olyan béke van….és most még jégpálya is épült.

Salföld korcsolyapálya 2024

Salföld meseszép

„Magyarország számtalan gyönyörű helyet rejt magában, és közöttük van egy kis falu, amely magával ragadja az idelátogatókat. Ez a kincs Salföld, amely a Balaton partján fekszik, és egyedi szépségével olyan varázslatos élményt nyújt, mintha egy másik világba lépnénk.” – olvasható a Salföldet bemutató írásban, amivel 100%-ban egyet kell, hogy értsek. Salföld egy aprócska község Veszprém vármegyében, egészen pontosan a Tapolcai járásban. A település története nagyon régre nyúlik vissza, hiszen már I. István király korában is létezett, és egészen az 1950-es megyerendezésig Zala vármegyéhez tartozott. Megközelíteni nagyon egyszerű, pláne akkor, ha egyébként is a Balatonnál időzik az ember, hiszen a parttól való távolsága csupán 3 km. 

hirdetes

Salföld látnivalói

Salföld önmagában is csodaszép, kis utcáin sétálgatni, az idilli békés házikókat nézegetni is igazi élmény. De nem szabad kihagyni a határban fekvő Pálos kolostor romjait, és a Salföldi Major meglátogatását sem. Ebben a cikkben egy nagyon jó, gyerekekkel is teljesíthető salföldi túraútvonalat ajánlottunk! És ha már télen látogatjuk meg e mesés helyet, akkor miért ne korcsolyáznánk is egyet? Hisz minden adott hozzá, nemrégiben nyílt egy jégpálya, ami az előzetes információk szerint nemcsak az adventi időszakban, hanem egész télen nyitva lesz!

hirdetes

Salföldi korcsolyapálya

„Advent első vasárnapján, december 3-án, délben megnyitjuk jégkorcsolya pályánkat Salföldön, a Káli Fecskében! Ha nincs saját koritok, az sem baj, tudtok nálunk bérelni.” – olvasható a nyitóesemény leírásában, ahol egyébként minden fontos infót megtaláltok ezzel a bájos jégpályával kapcsolatban. Korcsolyát bérelni 2000 Ft-ért lehet, 1000 Ft letét mellett, a jegyek pedig így alakulnak: Gyermek: 1.500 Ft, Felnőtt: 2.000 Ft, Családi (2 felnőtt + 1 vagy 2 gyermek): 4.000 Ft. Figyelem előzetes bejelentkezés szükséges!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar nóta

Magyar nóta: A magyar nóta egyéni szerzőktől származó újkori lírai dal, melyben nép- és... Tovább

Szózat

Szózat: a második „Himnuszunk” ,sokak szerint funkcióját tekintve még szebb és... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyar Programajánló Sport Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!