hirdetes

Így veheted ki te is a részedet a koronavírus elleni küzdelemben

VN

„A magyarok kedvességgel reagálnak” írta a New York Times, Amerika legnagyobb napilapja. Kis hazánkban annyi összefogás született a koronavírus miatt, a helyzet jobbá tételére, hogy még a legnagyobb amerikai napilap is ezzel foglalkozik. Nemcsak a vállalkozások, de a magánszemélyek összefogása, segítőkészsége is példátlan. Te is ki szeretnéd venni a részed ebből az egészből, de nem tudod mit tudsz tenni, ami valóban hasznos is? Most mutatunk rá 10 módot, hogy te is segíthess a koronavírus járvány elleni küzdelemben!

10 mód arra, hogy segítsd a koronavírus elleni küzdelmet

1. Maradj otthon!

Tudtad, hogy most az a legnagyobb segítség, ha otthon maradsz, és nem hordozod tovább a vírust? Ezzel segítesz a legtöbbet az egészségügyi dolgozóknak, a vendéglátósoknak, a betegeknek, az időseknek, a gazdaságnak, és mindenkinek. Ha otthon maradsz, segítesz, hogy minél hamarabb túl legyünk ezen az egészen, az egészségügyi dolgozók kicsit megpihenhessenek, a vendéglátósok visszaszerezzék a munkájukat, a betegek ellátására legyen elég kapacitás, az idősek újra mehessenek piacozni, és találkozhassanak a nekik a világot jelentő kisunokáikkal, a gazdaság pedig újra talpra állhasson.

A cikkben lentebb felsorolt segítségeket is kellő odafigyeléssel végezd el, ügyelj arra, hogy minden előírt szabályt betarts, és a lehető legkevesebbet tartózkodj az otthonodtól távol!

2. Nézz körül helyben!

Nem kell nagyban gondolkodni, először is nézz körül helyben! Rengeteg társasházban kiplakátolták már, hogy ha valakinek szüksége van segítségre, akkor jelezze. Te is kérdezz körbe, a közelben lakó idős embereknél, van-e szükségük bármire, ajánld fel, hogy bevásárolsz helyettük, amikor te úgy is mész. De nemcsak az idős embereknek lehet szükséges segítségre, rossz helyzetben vannak most az egyedülálló szülők is, hiszen gyermekük felügyeletéről is gondoskodniuk kell a mindennapi feladataik elvégzése mellett. Itt is ki hangsúlyozzuk, ügyelj a fertőzésveszélyre, kerüld az érintkezést, tarts tisztes távolságot!

hirdetes

3. Így támogasd az egészségügyi dolgozókat

Most az egészségügyi dolgozókon van a világszeme, hiszen ők harcolnak elsősorban a frontvonalban, sajnos sokszor megfelelő eszközök és felszerelések hiányában. Hogy hogyan tudsz nekik segíteni ebben a válságos helyzetben? Itt visszakanyarodnánk az első ponthoz: maradj otthon! De ezen felül van, akik online órákat tartanak az egészségügyi dolgozók gyerekeinek, olyanok is akik lakásokat ajánlanak nekik, hogy el tudják magukat a családjuktól különíteni. De sokszor egy csomag kávé, egy doboz bonbon is jól tud esni a dolgozóknak. Többen arra hívják fel a figyelmet, hogy nem csak a sajtóban sokat szereplő kórházakban van szükség segítségre, hanem a kisebb intézményekben is. Támogasd a helyi kórházakat is!

4. Rendelj ételt!

A kijárási korlátozások miatt a legtöbb vendéglátóhely is nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a bevételeik gyakorlatilag nullára estek. Őket úgy tudod támogatni, ha rendelsz tőlük. A helyzetre való tekintettel sok olyan egység is elkezdte az étel kiszállítást, vagy kiterjesztette, ahol eddig csak helyben lehetett fogyasztani. Érdeklődj telefonon, vagy az interneten, hogy a jól bevált kedvenc éttermeidnél, reggelizőhelyeidnél van-e lehetőség házhoz rendelésre, és támogasd őket ebben a nehéz helyzetben, ha teheted!

hirdetes

5. Segíts a kisvállatoknak!

A járvány nagy vesztesei a gazdasági oldalról közelítve egyértelműen a kevésbé stabil lábakon álló kisebb szereplők. Ha teheted támogasd őket, vásárold az ő termékeiket, mintsem a nagy vállaltokét. Egy olyan kedvezményezés is napvilágot látott, hogy oszd meg a kedvenc kézművesed alkotásait a saját közösségi média platformodon, legalább ennyivel segíts neki. De számos kisebb összefogás is van, amik mögé te is beállhatsz, mint például a kőrőshegyi tulipánok megmentése.
 

A többi ötetért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az egri bikavér

Egri bikavér: Az egri bikavér az Egri borvidéken termelt többféle kékszőlőfajta borából... Tovább

Csobánc

Csobánc: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Csobánc közülük az egyik. Mivel a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!