hirdetes

Ahova érdemes ellátogatnia mindenkinek – Hazánk legtisztább levegőjű települése

Sz.F., ZH

Magyarország legtisztább levegőjű településére, egyben kis hazánk egyik legszebb környékére kalauzollak most el titeket! Ez az a hely, ahova tényleg érdemes ellátogatnia mindenkinek! 

Hazánk legtisztább levegőjű települése

Síkfőkút Noszvajtól északra, a Kánya patak festői szépségű erdővel, hegyekkel koszorúzott völgye, amely régebben a természet által, később pedig mesterségesen kialakított tavak környéke, a Szent Imre-forrás és a mellé épült turistaház összessége. Mára ez a környék lett Magyarország egyik legkedveltebb, és leglátogatottabb turistaövezete, ez pedig nem véletlenül van így! 

Az egri turistaegyesület kezdeményezésére alakultak ki az 1930-as évek környékén a különböző turisztikai-, és pihenést szolgáló egységek. Ekkor az egyesület nagy gonndal és buzgalommal kialakította a Kánya patak valamennyi forrását, és környékét, majd ezeket névvel látták el. Ilyen például az Attila-forrás, amelynek a környékét erdei pihenőhellyé alakították ki. 

hirdetes

Már az 1930-as években is kedvelt kirándulóhely volt Síkfőkút, de ekkor még nem volt annyira ismert, leginkább Eger város lakói jártak erre a környékre. Ebben az időben épült fel a turistaház is, amit azóta már többször is átépítettek, és ekkor alakították ki a felső tó ma is látható formáját. 

Ma már szinte meg sem lehet különböztetni Noszvajt és Síkfőkutat, ugyanis a két település teljesen összenőtt, rengeteg hétvégi-, és víkendház, valamint vállalati üdülő létesültek a környéken. Azonban aki több napos kirándulásra érkezik ide – mivel erre a helyre nem elég egyetlen nap – de nem rendelkezik hétvégi nyaralóval annak sem kell aggódnia. Noszvajon a wellnessre is rengeteg lehetőség nyílik, ezzel összekötve a kirándulást a kikapcsoló pihenéssel.

hirdetes

Az egyik legjobb és legszebb környezetben található noszvaji wellness szálloda az Oxigén Hotel, ahonnan nem csak a települést fedezhetitek fel, de a kikapcsolódásra is szánhattok időt. A felső tó csónakázásra, vízibiciklizésre alkalmas, az alsó tavon alkalmunk nyílik horgászásra, a tóréten pedig piknikezhetünk is! Kirándulhatunk, pihenhetünk, feltöltődhetünk, minden álmunk valóra válhat itt! Kutatási eredmények pedig alátámasztják, hogy Noszvaj – Síkfőkút az ország egyik legtisztább levegőjű települése. A következő oldalon azt is elmondom, miért van ez így! 

A fotókat Szinok Gábor készítette.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fátyol-vízesés

Fátyol-vízesés: Magyarország legnagyobb vízeséséről van szó személyében, A... Tovább

Zugligeti Libegő

Zugligeti Libegő: A budai hegyek egyik kedvenc attrakciója, mely segítségével belátható az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!