hirdetes

Bemutatom a hűség városát, Sopront!

Puskás Rékka
Sopron látnivalók

6. Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Egy kihagyhatatlan, édes élmény Sopronban, ahol mindenki megfeledkezik a diétáról. A csokoládéműhely elnevezés nem csak dísz, itt ugyanis minden kézzel készül.

7. Storno-ház

Sopron központi városrészének egyik legszebb és legfontosabb épülete. Storno Ferenc kéményseprőként kezdte pályafutását, mielőtt restaurátorrá vált volna. A kétszintes barokk épület felső emeletén egy múzeum működik. Az épület a Fő téren található. A Storno család eredetileg Svájcból származott, Ferenc pedig Kismaronban (ma Eisenstadt) született. A fiatal fiú ugyan tehetséges volt, de családja nem volt képes finanszírozni a tanulmányait. Ezért állt kéményseprőnek, édesapja mintájára. Sopronba 1845-ben érkezett.

8. Kecske-templom

A Fő tér egy másik látványossága, a több nevet is viselő Kecske-templom az emeleten található kecskéről kapta a nevét. A kecske Geisel Henrik címerállata volt, az ő nevéhez kötődik a templom építése is. Az épület külsőleg a gótikát, belül pedig a barokk stílust képviseli.

hirdetes

9. Tűztorony

Sopron egyik legikonikusabb, 58 méter magas épülete. Még a XIII. században építették, azonban 1676-ban leégett. Az épület alapja tehát rendkívül régi – az északi városrész kapujának maradványait nem messze a toronytól fedezték fel.

10. Központi Bányászati Múzeum

A soproni bányászati múzeum a legnagyobb ilyen intézmény egész Magyarországon. A múzeum az Eszterházy-palota barokk épületében található. A kiállítás az ország ezer éves fémbányászati történelmét mutatja be. Az érdeklődők egy helyen tekinthetik meg a régi és új bányászati eszközöket, és az idők során használt technikákról is többet tudhatnak meg.

hirdetes

11. Erdészeti Múzeum

Az Erdészeti Múzeum szintén az Eszterházy-palotában található, a városközpontban. Minden erdészettel kapcsolatos érdekesség fellelhető itt, a régi eszközöktől kezdve a térképekig. Egyéb átmeneti kiállítások is megtekinthetők itt, mint például a vadászati kiállítás.

12. Tómalom-Fürdő 

Ez a tófürdő egy erőd mellett található. A forró nyári napokon garantálja a mindennél jobban áhított felfrissülést. Júniustól szeptemberig látogatható.

13. Bobpálya

A 84-es út mellett, nem messze az osztrák határtól található egy 750 méter hosszú bobpálya.

Te jártál már Sopronban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rigó Jancsi

Rigó Jancsi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A rigójancsi egy hagyományos... Tovább

Balatonfüred:

Balatonfüred: A Balaton déli partjának fővárosa, sokak szerint a legszebb balatoni település.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!