hirdetes

Védettségi igazolvány nélkül látogatható ingyenes strandok országszerte

VN

Nincsen védettségi igazolványod? Nem adathatod be magadnak az oltást valami miatt, vagy egyszerűen csak nem szeretnél élni a lehetőséggel, de ennek ellenére szeretnéd élvezni a nyarat, és a jó időben lehűteni magad egy hatalmas csobbanással? Mutatjuk mely strandok vehetők igénybe védettégi igazolvány nélkül is, ráadásul ingyen!

Strandok védettségi igazolvány nélkül 2021

Strandolás védettségivel vagy anélkül?

A zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Ez nem azt jelenti, hogy a fürdők külső, nyitott részén bárki tartózkodhat. Ha egyszerűen és érthetően szeretnénk megfogalmazni, akkor azt lehet mondani, hogy a balatoni fizetős strandokra mehet bárki, a mesterséges fürdőkre viszont a védettek, a velük érkező kiskorúak, valamint azok, akik beutalóval érkeznek. A természetes fürdőhelyeken tehát nem, de a közfürdőkön szükség van védettségi igazolványra, plasztikkártyára vagy applikációra. Például a Hévízi Tófürdő területén is kell védettségi igazolvány. ( Mi tudunk egy gyógyvizes szabadstrandot Hévíz közelében, ahova nem, és még fizetni sem kell. ) Illetve azt is érdemes megemlíteni, ha a természetes fürdő területén épített rész (medence, szauna) található, azt szintén csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni, hiszen ez egyben közfürdőnek is számít. Tehát a természetes fürdőző helyeken nincsenek korlátozások, illetve az az egy, hogy 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Szabadstrandokon az önkormányzat hatásköre erre felhívni a figyelmet, kiírni. 

hirdetes

Szabadstrandok védettségi igazolvány nélkül is igénybevehetőek

hirdetes

Hazánkban országszerte találhatók ingyenes szabadstrandok. Itt drága belépők, korlátozások, és védettségi igazolvány nélkül is lehet egy vagy több frissítő csobbanást venni. Ezek a szabadstrandok infrastrukturálisan nem olyan jól ellátottak, nem hiába vannak ingyen. Persze vannak nagyon jól kiépített szabadstrandok is, ahol nemcsak mosdók, öltözők, hanem esetleg játszótér, sportpálya, vagy büfék is vannak. Indulás előtt nem árt utána nézni, Google-n nagyon sok véleményt, esetleg fotót lehet találni, de a Bakancslistás helyek csoportba belépve is biztosan tudsz segítséget kérni! Általánosan, ha fürdőruhában érkezel, elég étellel és itallal, akkor nem állhat semmi közéd és egy frissítő fürdő, na meg egy szuper program közé.

Vannak szabadstrandok nemcsak a Balatonon, hanem a Dunán, Tiszán, Tisza-tónál és a Velencei-tónál is. Lapozz és mutatjuk a védettségi igazolvány nélkül ingyenesen látogatható strandok listáját!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapest látnivalói

Budapest fantasztikus és magával ragadó város. Nem véletlenül szerepel évek óta a... Tovább

Labdarúgás

Labdarúgás: a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb játéka. Angliából ered, de gyorsan,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!