hirdetes

Sütési kisokos – ismerd meg Te is sütőd, hogy helyt állj a konyhádban!

TK, ZH
Sütési kisokos

Akkor érdemes használnunk, ha az ételünk alja már átsült, nem akarjuk, hogy odaégjen, de a felső részének még szüksége van sütésre, hogy elkészüljön. Tehát ez általában a sütés befejezéséhez jön jól, abba is segíthet, ha példának okáért rá szeretnénk sütni a csirkecombra, ezzel elérve bőrének ropogósságát, vagy ha ráhúznánk még egy rövidebb sütést a rakott ételeinkre, biztosítva, hogy a tetején lévő sajt is szépen megpiruljon.


Az alsó-felső vonal szimbóluma: az alsó-felső sütés


Ahogy az előbb említett két funkciónál ez a két vonal külön jelent meg, úgy ennél a módnál azt fogja biztosítani, hogy a hő mindkét irányból áramoljon ételünkre. Akkor érdemes használnunk ezt a hagyományos sütési funkciót, ha egy szinten szeretnénk megsütni zöldségeinket, sültjeinket, vagy akár kevert tésztájú süteményeinket.


Légkeveréses sütés (ventilátor szimbólum)

hirdetes


A légkeveréses sütésnek rengeteg előnye van. Elsősorban biztosítja, hogy több szinten süssünk, arról nem is beszélve, hogy energiát spórol, ugyanis képes 20 – 30%-kal csökkenteni a sütési időt. Érdemes akkor használnunk, ha nagyobb egytálételek, húsok elkészítését tervezzük.


Ezzel az opcióval mégis hozzáértően kell bánni: az sem jó, ha túlságosan megpakoljuk sütőnket, hiszen az meg fogja gátolni a hőáramlást, valamint nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a ventilátor szárít. Ez lehetséges, hogy néhány ételnél jól fog jönni, de egy süteménynél hátránnyá válhat. 


Légkeveréses és alsó sütés


Amennyiben gyorsabban szeretnénk sütni ezt a funkciót érdemes használnunk, hiszen így a légkeverést még támogatja az alsó fűtőszál is.


Cikcakkos szimbólum – grill funkció


Ezt használjuk mindenhez, amit a szabadban grilleznénk, de éppen nincs rá lehetőségünk. Miket érdemes ennél a funkciónál elkészíteni? A lista hosszú – grillkolbász, gomba, zöldségek, de nem szabad megfeledkeznünk az isteni melegszendvicsekről sem.

hirdetes


Légkeverés és grill


Halakhoz, egyben sült szárnyasokhoz tökéletes, ugyanis a ventilátor eloszlatja a hőt, még a grill ropogósra varázsolja az étel tetejét.


Olvasztás (sokszor vízcsepp vagy hópehely jelzi)


Néhány légkeveréses sütőnél ezzel is találkozhatunk – ilyenkor csak a ventilátor megy, a sütő nem melegít. Így olvasztja ki ételünket.


Melegen tartó funkció


Tényleges főzést nem biztosít, ahogy a neve is jelzi, csak az ételek melegen tartására szolgál. Nem szárítja őket.

Az olvasottak alapján megfelelő funkciókat szoktál használni ételeid elkészítéséhez?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Teller Ede

Teller Ede a XX. század egyik legnagyobb fizikusa. Budapesten született 1908-ban, majd 18 évesen... Tovább

Zsóri gyógy és strandfürdő

Zsóri gyógy és strandfürdő: A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Mezőkövesd gyógyvizű... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar
X
Kövess minket facebookon!