hirdetes

Isteni receptek őszre – ezeket készítsd el idén sütőtökből!

TK, ZH

Beköszöntött az ősz, ekkor már mindenki igyekszik az „őszibb” receptek felé fordulni – amik közül a jellegzetes sütőtök sem maradhat majd ki a közeljövőből! Mostani cikkünkben isteni sütőtökös, zöldséges recepteket hoztunk el, hogy kellően felkészülj Te is az őszi hangulatra!

Sütőtök krémleves recept

Sajtos töltött sütőtök


Hozzávalók (4 adag)


-    1 darab kisebb sütőtök
-    4 teáskanál olívaolaj
-    1 gerezd fokhagyma
-    1 darab vöröshagyma
-    10 dkg bacon
-    1 fej brokkoli
-    10 dkg reszelt sajt
-    10 dkg hosszú szemű rizs
-    1 darab konzerv csemegekukorica
-    2 darab paradicsom
-    frissen őrölt bors, só ízlés szerint


Receptünk elkészítéséhez először mossuk meg a tököt, majd vágjuk azt félbe. Távolítsuk el annak magos belsejét, majd kaparjuk ki húsát – megközelítőleg 1 centiméter vastag réteges érdemes hagynunk a héjban, a maradékot aprítsuk fel. Locsoljuk meg a tök két részét 1 – 1 teáskanál olívaolajjal, majd sózzuk meg a feleket. 200 fokos sütőben nagyjából egy órán át süssük alapanyagunkat.

hirdetes


Közben hámozzuk meg a vörös- és a fokhagymát, majd vágjuk azokat finomra. Készítsük elő a többi alapanyagot is – aprítsuk fel a bacont, öntsük le a rizst, mossuk meg a brokkolit, majd szedjük azt kis rózsákra.


A megmaradt olajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk meg rajta a bacont. Ehhez adjuk majd hozzá a hagymákat, várjuk meg még kissé megfonnyadnak. Forgassuk hozzájuk a tökhúst, majd a brokkolit – ezután adjuk hozzá a rizst is. Pirítsuk az egészet néhány percig, majd öntsük fel ételünket 200 ml vízzel. Ízesítsük azt sóval, borssal, majd fedjük le edényünket, kisebb lángon, néhányszor átkeverve nagyjából negyedórán át főzzük össze hozzávalóinkat.

hirdetes


Szűrjük le a konzerv kukoricát, majd keverjük a többihez a már megmosott, cikkekre vágott paradicsommal együtt. Ízesítsük őket sóval, borssal, majd töltsük masszánkat a már elősütött sütőtökbe. Szórjunk a tetejére reszelt sajtot, majd süssük nagyjából 200 fokon fél órát.


Érdemes még melegen elfogyasztani, hiszen olyankor lesz majd a legfinomabb, de hűtőben egy-két napig még eláll.

 

Amennyiben érdekel a többi isteni recept is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Molnár János barlang

Molnár János barlang: Igazi különlegesség Budapesten. A Molnár János-barlang fokozottan... Tovább

Játék határok nélkül

Játék határok nélkül: A 90-es évek meghatározó játéka, melyért az egész ország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia