hirdetes

Isteni receptek őszre – ezeket készítsd el idén sütőtökből!

TK, ZH
Sütőtök krémleves recept

Egyszerű sütőtök-alma krémleves


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg sütőtök
-    2 darab alma
-    1 darab leveskocka
-    só, bors ízlés szerint


Levesünk elkészítése kapcsán nem fogunk semmilyen akadályba ütközni. Először vágjuk ketté a sütőtököt, majd a magját kaparjuk ki. Süssük meg a tököt, majd a sült húsát kanalazzuk ki.


Pároljuk az almát egy kevés vízben puhára, majd a sütőtökkel együtt turmixoljuk azokat pépesre. Oldjuk fel a leveskockát 8 deci forró vízben, majd öntsük rá a pépre. Ízesítsük sóval, borssal, majd dolgozzuk össze ételünket jól.


Tálaláskor helyezzünk a tetejére vékony csíkokra vágott sütőtököket, vagy díszítsük azt tökmaggal.


Szezámmagos rántott sütőtök


Hozzávalók (4 adag)

hirdetes


-    1 darab sütőtök
-    2 darab tojás
-    1 dl tej
-    1 csomag zsemlemorzsa
-    2 evőkanál szezámmag
-    5 dl étolaj a sütéshez
-    2 evőkanál liszt
-    só ízlés szerint


Vágjuk fel sütőtökünk hosszú részét nagyjából 0,5 centiméteres korongokra, majd a maradék részét vágjuk ketté, vájjuk ki magjait, majd szintén daraboljuk fel ugyanakkora szeletekre. Sózzuk meg enyhén tök darabjainkat, majd egy fél órán át hagyjuk állni őket. Ezután panírozzuk be a korongokat.


Üssük fel a tojásokat egy tálba, majd adjuk hozzájuk a hideg tejet – sózzuk meg keverékünket egy picit, majd dolgozzuk össze azt jól. Öntsük a zsemlemorzsát egy tálcára, majd keverjük össze a szezámmaggal. A következő tálcára helyezzünk egy-két kanál lisztet.

hirdetes


Forgassuk a szeleteket először a lisztbe, a felvert tojásba, majd a szezámmagos zsemlemorzsába – ezt ismételjük meg. Én általában panírozással szoktam készíteni, de ízlés szerint, amennyiben úgy gondolod, elég lehet beleforgatni egyszer a liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasba.


Hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a tökszeleteket, kisebb lángon, többször átfordítva süssük azokat pirosra. Ahogy kivesszük a tökkorongokat a zsiradékból, helyezzük azokat egy papírtörlőre.


Tálalás előtt érdemes egy kicsit ételünket hűlni hagyni.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Tusnádfürdő... Tovább

Pozsonyi csata

Pozsonyi csata: időpontja 907. július 4-7. Az egyik oldalon Luitpold bajor herceg és a Theotmár... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!