hirdetes

Ezeken a helyeken igazi hercegnőnek érezheted magad - Foglalj szállást a világ legszebb kastélyaiban!

ZH

Álmainkban sétálni egy kastély elegáns termeiben és lenyűgöző kertjeiben – ez a vágy rengeteg ember szívét melengeti. Sokan talán úgy gondolják, hogy egy ilyen luxus élmény elérhetetlen és meglehetősen drága kívánság. Azonban egy új kutatás szerint a kastélyokban töltött idő nem feltétlenül a gazdagok kiváltsága, és sokkal megfizethetőbb, mint elsőre gondolnánk.

kastélyszállók

Foglalj szállást egy igazi kastélyban!

A Highland Titles friss tanulmánya rámutatott, hogy meglepően sok ember fantáziál arról, hogy legalább egyszer az életben hercegi vagy királyi körülmények között, egy valódi kastélyban pihenjen. A Z generáció és az ezredfordulós korosztály 90%-a szívesen bérelne kastélyt, de a baby boomerek közül is 72%, míg az X generáció tagjai közül 83% kacérkodik ezzel a gondolattal. De milyen lehetőségeink vannak valójában?A jó hír az, hogy a kastélyban töltött idő nem elérhetetlen álom. Világszerte egy kastély bérlése átlagosan 1201 dollárba (kb. 423 ezer forintba) kerül egy éjszakára, bár ez az ár az adott országtól függ. Az Egyesült Államokban például az átlagos költség 892 dollár (kb. 315 ezer forint), míg Olaszországban már az átlag egy éjszakára 3133 dollárra, körülbelül 1,1 millió forintra nő.

hirdetes

Természetesen a kastélybérlés ára attól függ, hogy a választott kúriában hány hálószoba található. Akár egy nagyobb csoport is bérelhet egy teljes kastélyt, de jelentős megtakarítás érhető el, ha csak egy privát szobát bérelsz a kastélyon belül. A Highland Titles szerint egy szoba átlagos ára globálisan éjszakánként 97 és 382 dollár között mozog (kb. 35 ezer és 134 ezer forint között).

hirdetes

De vajon mire lennél hajlandó áldozni azért, hogy egy kastélyban tölts el pár éjszakát? A kutatás alapján szélsőséges válaszok születtek: a válaszadók 20%-a azt állította, hogy feladná álmai munkáját egy kastélyélményért, míg 21% még egy csótányt is megenne azért, hogy kastélyban alhasson – bár utóbbi lehetőséget talán kerülnénk.

Az Ubuy kiskereskedelmi keresőplatform egy másik releváns kutatást is megosztott, amelyben rangsorolta, hogy Európa mely városaiban található a legtöbb kastély. Az eredmények szerint Isztambul vezeti a listát, amit Róma, majd egy szoros versenyben Berlin és Nápoly követ.

Azonban ne csüggedj, ha éppen nem tudsz kastélyt bérelni, mert még mindig meglátogathatod ezeket a gyönyörű épületeket! Hazánkban is találhatsz pár lenyűgöző, felújított kastélyt, amelyek új pompájukban várják a látogatókat. És a legjobb hír az egészben: csótányt sem kell enned ehhez az élményhez! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Tudományos Akadémia

Magyar Tudományos Akadémia: A Magyar Tudományos Akadémia magyarországi tudományos... Tovább

Üvegtigris

Az Üvegtigris egy 2001-ben bemutatott magyar filmvígjáték,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás