hirdetes

Számos edzőterem kinyitott a mai nappal, de óvatosságra int az Edzőtermek Szövetségének elnöke!

Az edzőtermek érdekvédelmét is ellátó szövetség elnöke türelemre int mindenkit!

A szövetségi elnök még nem nyitna ki!

Az edzőtermek érdekvédelmét is ellátó szövetség elnöke türelemre int minden edzeni vágyót és, de legfőképpen az edzőtermek tulajdonosait, dolgozóit. Szerinte elhamarkodott döntés, ha megnyitnak a termek, szerinte még nem kellene vendégeket fogadniuk.
Számos fitneszterem örömmel tájékoztatta vendégkörét, hogy újra teljeskörűen. Utánajártunk, hogyan lehetséges ez?

Ma hajnalban a Kormányzati Tájékoztatási Központ rengeteg e-mail-címre küldött értesítő levelet, amelyben egyebek mellett azt közlik, hogy

•    az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek szigorú szabályok mentén nyitva lehetnek: átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben;
•    a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok és a kozmetikák is.

hirdetes


Ez egy várva várt pillanat volt, mivel így számos vállalkozás vezetője jutott a részleges nyitással levegőhöz és bevételhez is, miközben a szabályzás nem teszi egyértelművé, hogy mely szolgáltatókra vonatkozik a könnyítés, és melyekre nem. Így aztán a hosszúra nyúlt zárás után egyes vállalkozások saját jogértelmezést követve már ma kinyitottak.
Számos edzőterem pedig a korlátozások lazításának bejelentését követően, örömmel tájékoztatott mindenkit, hogy edzőtermünk újra teljeskörűen nyitva áll mindenki előtt. Az edzőtermek arra hivatkoznak, hogy ők is szolgáltatók, így jogszerűen nyitottak ki. Betartják a 1,5 méteres távolságot, 10 négyzetméterenként pedig csak egy vendéget engednek a terembe. 

hirdetes

Ebben a témában nem ilyen magabiztos a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének elnöke. Dechert Áron azt mondta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) közösen áttekintett jogszabályi környezet alapján arra jutottak, hogy egyelőre versenyengedéllyel lehet csak az edzőtermeket látogatni.

Megvan a véleményem a már kinyitó termek tulajdonosairól. Attól tartok, hogy nem jogászok, aki pedig nem az, nem is tudhatja ma délelőtt, hogy mi a helyzet. Már eddig legalább harminc terem hívott. Azt válaszoltam nekik, hogy egy napon már nem múlik, legyenek türelemmel.

Tájékoztatása szerint az egyeztetéseket tovább folytatják, ma délutánra várják az NNK hivatalos állásfoglalását.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Bejgli

Bejgli: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A bejgli magyar nevén mákos vagy diós... Tovább

Buzsáki lakodalmas szokások

Buzsáki lakodalmas szokások:  Körülbelül a századfordulón jött el az az időpont, mikor... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!