hirdetes

Szentendre nagyon különleges adventi programmal készült idén

VN

Szentendre egy nagyon különleges kis település Budapest mellett, a Duna mentén, ami nem csoda, hogy idén is különleges adventi programmal készült nekünk.

Szentendre adventi program 2023

Szentendre adventi programok 2023

Szentendrét nem lehet nem szeretni – egy igazi kis ékszerdoboz Budapesttől egy karnyújtásnyira. Vannak, akik szerint már-már giccses a mediterrán bájakkal rendelkező, macskaköves girbe-gurba utcás, Duna parti városka, de kulturális jelentősége mellett nem lehet egyszerűen csak szemet hunyni. Szentendrében egyébként én azt szeretem a legjobban, hogy tényleg csak egy karnyújtásnyi távolság a nyüzsgő fővárostól, így nagyon egyszerűen, akár HÉV-vel is el lehet jutni ide. Meghitt karácsonyi hangulatú programsorozatot szerveznek az ünnepi alkalomra is, egészen pontosan 2023. december 2. és 2024. január 7. között lehet izgalmas programokra számítani. Lesz minden, ami kell: programok, koncertek, kirakodóvásár, és egyéb karácsonyi kalandok. Részletes programot a Szentendrei Advent hivatalos Facebook oldalán lehet találni. Itt pedig egy több oldalas programfüzet is van, ahol látható, melyik nap pontosan mire lehet számítani programok terén. lesz vízkereszti műsor, betlehem, gyertyagyújtás is.  

hirdetes

Szentendre legkülönlegesebb adventi programja

Szentendre egész városa egy igazi karácsonyi mesévé alakul, ugyanis a lakosságot is bevonják eme csodás várakozás még színesebbé tételébe. Világító Adventi kalendárium programsorozatot indítanak. 

„A játék lényege, hogy december elsejétől minden nap más-más helyi lakos díszíti ki, és világítja ki az ablakát a szintén világító aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Szentendre utcáin. Szenteste pedig egyszerre hoz fényt az összes ablak. Azt, hogy melyik nap hol csillan fel a kidíszített ablak egy térképen követheti nyomon itt, az eseményben. A térkép alapján egy késő délutáni séta során minden nap megkeresheti az újabb világító kalendáriumi ablakot! Ha pedig elküldi – akár „ablak-tulajdonosként”, akár sétáló felfedezőként – az ablak fotóját, akkor hozzájárul ahhoz, hogy a látványban mindenki gyönyörködhessen!” – írták a hivatalos esemény leírásában. Szerintünk ez nagyon izgalmas, érdemes megnézni a látogatóknak is a fényfestést.  

hirdetes

Szentendre látnivalói

Szentendre egyébként nemcsak egy nagyon hangulatos hely, hanem tele van különleges látnivalókkal, kulturális értékekkel, a Skanzenen túl is vannak múzeumok, kiállítások. Ezekről a remek látnivalókról részletesebben is írtunk egy korábbi cikkünkben, ezeket sem szabad kihagyni! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hologram

Hologram: A holográfia a fény hullámtermészetén alapuló olyan képrögzítő eljárás,... Tovább

Sorkatonaság

Sorkatonaság: csak a (fiatal) férfiakra vonatkozó kötelező katonai szolgálat, mely manapság... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!