hirdetes

Egy mesés nap Szentendrén - Ezeket érdemes megtekinteni!

B. Á.

Szentendre egy igazán csodálatos hely, ahol számtalan látnivaló vár minket. A következőkben bemutatjuk, hogy miket érdemes megnézned, ha Szentendrén jársz, és hogyan érdemes egy napot eltölteni itt!

Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes eltöltened egy napot Szentendrén!

MűvészetMalom

Ez az óriási galéria egy egykori malom épületének három szintjén helyezkedik el. Gyönyörű fényképeket, fény- és hangkiállításokat, szobrászati alkotásokat, festményeket és más ábrázolásokat is találhatunk itt helyi és más művészektől. A MűvészetMalom jelentős alappillére annak az állításnak, miszerint Szentedre valóban Magyarország művészetének legfontosabb központja.

Mjam

Habár az Mjam karibi étteremként reklámozza magát, az ide betérőknek hamar egyértelművé válik, hogy ez a hely sokkal több ennél. A létesítmény számára nem idegen a kísérletezés fogalma, amit a különleges fogásokat felsoroló étlap is igazol. A barátságos kiszolgálás csupán tovább fokozza a frissítő élményt, amit az Mjam a betérő vendégeknek kínál.

hirdetes

Teddy Beer

A Teddy Beerben számtalan kézműves sör között válogathatnak az ínyencek, ideértve hazai és belga különlegességeket is. A hely egy igen csábító ételbárral is rendelkezik, amiről nem hiányoznak a hamburgerek és egyéb kiadós opciók sem.

Ferenczy Múzeum

Ez az egyik első látványosság, amelyet az ember a HÉV-ről leszállva megpillanthat. A ma múzeumként működő épület egykor a Ferenczy család otthonaként szolgált. Ferenczy Károly nevéhez fűződik az impresszionizmus elterjesztése Magyarországon. A művész több alkotása is megtekinthető a Nemzeti Galériában és természetesen itt, Szentendrén is. Károly gyermekeinek műveit is itt gyűjtötték össze – Valér (az egyik fiú) expresszionista festményeit, Beni (a másik fiú) faliszőnyegeit, és Noémi (Károly lánya) szocialista témájú alkotásait is megtekinthetik a látogatók.

hirdetes

Szerb Egyházi Múzeum

A Szerb Egyházi Múzeum rengeteg nemesfémből készült szent tárgyat és egyéb értékeket őriz falai között. A keresztre feszítést ábrázoló XIV. századi üvegfestmény a legöregebb kiállított ereklye. Az emeleten található Krisztus híres megrongált portréja, amelyet a legenda szerint egy kuruc zsoldos tett tönkre, majd másnap reggel, amikor elárulták neki, hogy mit tett, a Dunába vetette magát. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke... Tovább

Május

Május: az év ötödik hónapja, a szerelem időszaka. A tél elmúltával és a jó idő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek