hirdetes

Egy mesés nap Szentendrén - Ezeket érdemes megtekinteni!

B. Á.
Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes eltöltened egy napot Szentendrén!

Kovács Margit Múzeum

A fő tértől nem messze található Szentendre leghíresebb művésze, Kovács Margit múzeuma. Kovács egy hihetetlenül tehetséges kerámiaművész volt, aki a magyar népi, egyházi és modern témákat ötvözte gótikus stílusú alkotásaiban.

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)

Szentendrétől mindössze 5 kilométerre észak-nyugatra találhatjuk az ország talán legjelentősebb skanzenjét, ahol házakat, templomokat, harangtornyokat, malmokat és egyéb épületeket csodálhatunk meg nyolc tájegységre osztva. A kézművesek (általában hétvégente) itt dolgozgatnak húsvéttól kora decemberig, amely időszakban több fesztivál is megrendezésre kerül itt.

hirdetes

Adria Cafe

Ez a hangulatos kis kávéház Szentendrére hozta a balkán világ ízeit mind a tányéron, mind pedig a kávéscsészékben. A jellegzetes gasztronómiai opciók mellett hamisítatlan balkán zenék szórakoztatják a betérőket.

Aranysárkány Vendéglő

A csinos berendezésű Aranysárkányt a neve alapján sokan egy kínai étteremnek képzelik el, azonban a hely távol áll ettől. Az 1977 óta működő intézmény az ország első privát étterme volt, és a mai napig a helyi kulináris szcéna egyik meghatározó szereplőjének tartják.

Nemzeti Bormúzeum

A Nemzeti Bormúzeum a szentendrei Labirintus Étterem pincéjében működik és a magyar borkészítés történelmén kalauzolja végig az érdeklődőket, természetesen bórkóstolás kíséretében.

hirdetes

Szamos Marcipán Múzeum

Az étteremként és múzeumként is működő létesítményben mesébe illő marcipánalkotásokat csodálhatnak meg az érdeklődők. Megtalálható itt az Országház miniatűr mása és Diána hercegné időtálló ábrázolása is.

Szentendrei Kulturális Központ

A kulturális központban színházi előadásokat, koncerteket, néptánc fellépéseket és hasonló jellegű kultúrelőadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők, továbbá eligazítást kérhetnek a város egyéb látnivalóiról is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunántúl

A Dunántúl Magyarország nyugati felének gyűjtőneve. A Duna folyási irányának jobb oldalát... Tovább

Kaposvár

Somogy megye központja, megyei jogú város és egyben egyetemi város és püspöki székhely... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek