hirdetes

Szilvásvárad Magyarország egyik legszebb települése, nézzük a látnivalóit!

P. B.
Utazás belföldön, nézzük, mit lehet csinálni Szilvásváradon

Szilvásvárad szépségei – Lipicai ménes


Állatbarátoknak is találhatunk programokat, hiszen ki ne hallott volna a Lipicai ménesről ami szintén ezen kis településen található, ha már lovas nemzetnek hívnak minket mindenképpen megér egy látogatást a ménesudvar. Valamint a Lipicai ménistálló és lótörténeti kiállítás keretein belül a több mint 400 éves fajta történetébe nyerhetünk betekintést.


Szilvásvárad szépségei – Gloriett-tisztás


A tisztás az erdei kisvasút végállomása. Ideális helyszín ha megpihennénk, de további túrázásra is lehetőség van, ugyanis a korábban említett Istállós-kői barlanghoz, vagy a Bükk-hegység egyes részeire is eljuthatnak a gyakorlott túrázók. 

hirdetes


További látnivalók


hirdetes
Szilvásvárad közelében található Őserdőben rengeteg fát megcsodálhatunk, melyek meghaladhatják a 180 éves kort is. Szintén a településen található a Szabadtéri Erdei Múzeum is, ahol többek között a régi idők mesterségeit is megtekinthetjük. Ezen kívül még Hajtókocsi kiállítás és a Református kerektemplom is Szilvásváradhoz tartozik. A kijelölt túraútvonalakon akár egész napokat barangolhatunk a civilizációtól elég messze, nyugodt és csodálatos környezetben. 


Összességében elmondható, hogy nem szükséges feltétlenül külföldre menni, ha kikapcsolódásra és szép tájakra vágyunk, ugyanis hazánk rengeteg természeti értékekkel rendelkezik. Szilvásvárad önmagában is szép és érdekes, de ha több napot is eltöltünk ott, akkor a környező településeket is érdemes megnézni.  Főként azok számára ideális helyszín a kikapcsolódásra, akik nyugalomra vágynak.

Képek forrása: pixabay.com
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szabó Gabriella

Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozó, Magyar Köztársasági Érdemrenddel... Tovább

Pumi

Pumi: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A pumi ma már a puli mellett az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!