hirdetes

Szilvásvárad Magyarország egyik legszebb települése, nézzük a látnivalóit!

P. B.

Bizonyára nektek is a kedvenc időtöltéseitek közé tartozik a nyaralás, kirándulás, kikapcsolódás. Éppen ezért szeretnék bemutatni egy olyan helyet, amely számomra igazán emlékezetes. Gyönyörű és izgalmakkal teli helyszíneket nem szükséges minden esetben a környező vagy akár távolabbi országokban keresni, hiszen Magyarország tele van ilyen lehetőségekkel. Gondoljunk akár a magyar ”tengerre” vagy az Alföldre, borvidékeinkre és az Európában egyedülálló termálvizes fürdőinkre.
 

Utazás belföldön, nézzük, mit lehet csinálni Szilvásváradon

Látványosságok a környéken 


A Heves megyében található község körülbelül 1600 lakossal rendelkezik. Kihagyhatatlan helyszín az Északi-Bükk területén elhelyezkedő kis település. Budapestről körülbelül két óra alatt autópályán és főútvonalon is megközelíthető.

Az út során akár a Kékes-tetőt is útba ejthetjük, amely az ország legmagasabb pontja a maga 1014 méter magasságával. Szilvásvárad közelében rengeteg nagyobb település is megtalálható. Először is fontos megemlíteni, hogy Egerbe is tehetünk egy túrát a híres Egri várba, ahol rengeteg programot kínálnak, úgy mint kézműves programok, tárlatvezetések, fegyverbemutatók és ostromjátékok vagy akár a fürdőben is megpihenhetünk. Továbbá a borok szerelmeseinek kedvez a szintén Egerben található Szépasszony-völgy, ahol közel 200 borospincével találkozhatunk. Északkeleti irányban található Miskolc, melynek egy városrésze Miskolctapolca, ami az ország egyik legszebb fürdőjének ad otthont termálvizes medencéivel. A barlangfürdőben élmény részleg és szaunázási lehetőség is van. 

hirdetes


Szilvásvárad szépségei – Szalajka-völgy


Az egyik legnagyobb látványossága a Bükki Nemzeti Parkban található Szalajka-völgy, amely hatalmas területet foglal magában és rengeteg alternatívát biztosít a látogatók részére. Lehetővé teszi, hogy élvezzük a természet adta szépségeit túrázás közben. Az erdőben üzemeltetnek egy kisvasútat, melyet évente körülbelül 200 ezer fő is igénybe vesz, és segítségével könnyedén megtehetjük az utat a legnagyobb látványosságig, amely nem más, mint a Fátyol-vízesés. Érdekessége, hogy 17 méter magas, és 18 teraszból áll, természetvédelmi értéke van. A vasút mellett választhatjuk a gyalogos ösvényeket is, ha túrázni vágyunk. Emellett kerékpárbérlési lehetőség is rendelkezésünkre áll. Éttermek sokaságára és a souvenir árusító helyek tömkelegére számíthatunk A völgyben még megtalálható egy gyönyörű tó is, valamint múzeumlátogatásra is lehetőség nyílik. A Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum 1986 óta látogatható, egyedülálló erdészeti gyűjteménnyel bír, és a bükki állatvilágba is betekintést nyerhetünk. A múzeum környékén található a Kárpátok őre emlékmű is.

hirdetes


Szilvásvárad szépségei – Istállós-kői barlang


Szilvásvárad másik híres látványossága az Istállóskői-barlang. Turista útvonalon juthatunk fel. A 600 méter magasan elhelyezkedő barlangot régen állattartásra használták, és innen ered a neve. A kutatások során emberi-és állati csontokat is találtak, valamint a régészek új fajokra bukkantak. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Eladó lakás Balatonon

Eladó lakás Balatonon? Ha nyaraló, vagy bármilyen ingatlan megvásárlása, az abba való... Tovább

Petőfi Sándor

Petőfi Sándor: az egyik leghíresebb és legismertebb magyar költőnek számít mind a mai napig,... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!