hirdetes

Szkopelosz- az Égei-tenger gyöngye, a Mamma Mia! forgatási helyszíne

VN

Van olyan ember, aki még egyetlen jelenetet, képbevágást sem látott a világhírű ABBA slágerek felhasználásával készült szintén világhírű Mamma Mia! filmből? Ha te nem tartozol ezen emberek közé, akkor Szkopelosz szigete biztosan ismerős lesz neked, hiszen ezen a varázslatos helyen forgatták a Mamma Mia! bizonyos részeit is!

Szkopelosz Mamma Mia forgatási helyszíne

Szkopelosz szigete egy igazi kincses doboz

Szkopelosz (görög írással Σκόπελος) egy görögországi sziget, mely az Égei-tenger nyugati felében helyezkedik el. Sokak szerint ez az egyik legszebb sziget errefelé. Ez egy aprócska, de annál izgalmasabb sziget, ami a jövő nyári pihenésed paradicsoma is lehet, amennyiben még időben foglalsz. Egy igen kopár szigetcsoport része, de maga Szkopelosz nagyon is zöld, közel 80%-át fenyőerdő és olivaliget borítja, persze vannak látványosan szép strandjai is, nem kell aggódni! Homokos, valamint kavicsos strandok egyaránt megtalálhatóak ezen a mesés szigeten, vannak nagyon különleges kis rejtett öblök is. És ami igazán különlegessé teszi a szigetet, azok a templomok. A Mamma Mia! filmben is nem véletlenül van olyan nagy hangsúly egy csodaszép templomon. Az igazság az, hogy nem ez az egyetlen templom itt, Szkopeloszon 365 templom található.

hirdetes

Szkopelosz a Mamma Mia! forgatási helyszíne

A Mammai Mia! Kalokairi szigete a valóságban is létezik, csak éppen egy kicsit máshogyan hívják, Szkopelosznak! A film előtt szinte ismeretlen sziget, a film megjelenését követően turistaforgalomban Rodosszal, Míkonosszal és Korfuval vette fel a versenyt. Ez persze nemcsak önmagának a filmnek köszönhető, a rendezőknek sikerült egy nagyon gyönyörű, szerethető szigetet találniuk, ami a film tökéletes hátteréül szolgál. Nem csoda, hogy ezrek szerettek bele a fehérre meszelt házak látványába, a gyönyörű partszakaszok, és a bájos kis kápolna hangulatába. Szkopelosz annyira gyönyörű, és érintetlen, hogy még az Európai Kék Zászló díját is elnyerte, annak bizonyításaképpen, hogy Európa legtisztább partszakaszi itt találhatóak. Akik voltak már itt, mind azt mondják, hogy a Mamma Mia! nélkül is csodás ez a kis bájos görög sziget.

hirdetes

Érdekel hogy juthatsz el Szkopelosz szigetére? Hol találod a különlegesen szép forgatási helyszíneket? Lapozz egyet és mutatunk minden fontos tudnivalót Szkopelosz szigetéről!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Puli

Puli:  A puli egyike a kilenc magyar kutyafajtának, és világszerte a legismertebb... Tovább

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc: Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!