hirdetes

10 kalandos, bakancslistára illő hely, amit sosem hagynék ki, ha Szolnokra megyek

VN
Bakancslistás helyek szolnokon

Kossuth téri szökőkutak

A Kossuth tér évszázadok óta központi szerepet tölt be a Szolnok életében. Az egész tér egy kaland, sok mindent lehet itt felfedezni, szép virágokat, a könyvtárt, a Városházát, éttermeket, kávézókat, kedves szobrokat, de nekem egyértelműen a kedvencem a játékos szökőkút, ami ütemesen, vagy alacsonyra vagy magasra tör, vagy teljesen eláll, majd újra hatalmas víz tör ki a sorok között, ahol rendszerint apró lábakon hatalmas kacajok között szaladgálnak a gyerekek, miközben a körülvevő padon kicsit aggodalmasan figyelnek az aggódó szülői szemek. Szerintem, ha már itt vagy, mindenképp szaladj át te is, miután megfigyelted az egyébként sokszor kiszámíthatatlan ütemét. 

Sörárium, Kossuth tér

Ha már a Kossuth téren vagy, akkor nézz át az utca másik oldalára, és meg fogod pillantani a Söráriumot, ami legújabban az egyik legfelkapottabb szolnoki helyek egyike lett, és nem véletlen. A Söráriumban -nem csalnak a megérzéseid- a sör van a középpontban, ez egy interaktív sörmúzeum, étteremmel. Finom fogások és izgalmas élmények várnak itt kicsiket és nagyokat! 

hirdetes

Zagyva part

A Tisza partjáról már volt szó, de számomra a Zagyva partja sokkal szerethetőbb. Kalandosabb, természetközelibb, lehet a sziklákon ugrálni, leheveredni a fűre, kiteríteni egy pokrócot, és lakomát rendezni teljesen zavartalanul, lábat mosni, és kicsit újra gyermeknek lenni. Ne hagyjátok ki, nincs messze a nyüzsgő várostól, még is annyira más világ! 

Szolnoki Piac

Szolnok bár megyeszékhely, azért nagyon is vidéki, persze csak a szó legjobb értelmében, és az összesbájával együtt. Az alföld kincseinek beszerzéséhez pedig nincs is jobb hely, mint a szolnoki piac. Itt nekem a személyes kedvenc helyem, azt, azt hiszem Abonyi Sajt/Tej feliratú bódé, ahol mennyei körözöttet, és isteni sajtokat lehet zsákmányolni a friss tej mellett.

hirdetes

Reptár

Utoljára hagytam, de csak mert nem minden alkalommal járok itt, de voltam már többször is. A város egy igazi büszkesége ez az inteaktív repülőmúzeum, ami kinti és benti bemutatótérrel, és szuper élményelemekkel rendelkezik, így akár egy egész napos program is lehet családok számára is. Itt található Kelet-európai régió egyik legjelentősebb haditechnikai gyűjteménye, igazi kincsek, megmentett „roncsok”, de van szimulációs játék és tematikus játszótér is. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mecsek

A Mecsek Magyarország egyik legjelentősebb hegye, a Dunántúli-középhegység... Tovább

2006-os választások

A 2006-os magyarországi országgyűlési választás volt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Utazás
X
Kövess minket facebookon!