hirdetes

10 látnivaló Szombathelyen, amiket nem érdemes kihagyni

B. Á.

Ha történelmi kincsekről van szó, Szombathely hazánk egyik leggazdagabb települése. Elég csak a római kultúra romjaira, vagy a nyüzsgő kulturális életre gondolni, és máris érthetővé válik, hogy miért emlegetik Vas megye székhelyét a Nyugat királynőjeként. A következőkben 10 olyan szombathelyi programot és látnivalót sorolunk fel, amelyeket érdemes megnézned vagy átélned, ha egyszer ide látogatsz!

Szombathely nevezetességei, Szombathely látnivalói

Szombathely látnivalók - Savaria Történelmi Karnevál

Széles körökben híres római hagyatékának köszönhetően Szombathely minden évben egy hatalmas római stílusú karnevál színhelyévé változik. Az eseményt általában augusztus végén rendezik meg, és 4-5 napig tart. Szerencsére a nyár ezen időszaka általában kiszámíthatóan meleg és napos, ezért az emberek reggeltől estig élvezhetik a megannyi látnivalót (és akár még tógában is járkálhatnak az utcán). A karnevál számos programot és kézműves foglalkozást kínál, így az unalomra esély sincs. Nézzétek meg galériánkban, milyen szuper látnivalók várnak Szombathelyen! 

Szombathely látnivalók - Csónakázó-tó

Nem túl messze a város szívétől található a szombathelyi Csónakázó- és Horgásztó, ami sok helyi és ide látogató turista egyik kedvenc pihenőhelye. A tó partján fapadok és kavicsos járdák várják a pihenni vágyókat, és még a horgászat szerelmesei is botor ragadhatnak, hogy szerencsét próbáljanak a tó vizén (persze csak engedéllyel). Kiváló úti cél mindenkinek, aki szeretné egy csónak fedélzetén élvezni a napot kedvesével. Talán ősszel a legszebb, amikor a tó tükre megkettőzi a partján álló fák színes lombjait. 

hirdetes

Szombathely látnivalók - Éttermek és szórakozóhelyek

Vas megye székhelyeként nem csoda, hogy Szombathely tele van jobbnál jobb éttermekkel, bárokkal és szórakozóhelyekkel. Akár meghitt, békés vacsorát, akár egy átbulizott éjszakát tervezel, garantáltan lesz hol eltöltened szabadidődet, miután lemegy a nap.

Szombathely látnivalók - Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház

Szombathely egy igazi álom úti cél azoknak, akik érdeklődnek a római kultúra iránt, itt található ugyanis hazánk egyik legjelentősebb és legérdekesebb római ereklyéje, Isis istennő szentélye. Az épületet mára gyönyörűen felújították, és szabadtéri operák és színházi előadások helyszínéül szolgál a nyári szezonban. A komplexumhoz tartozó Romkertben még mindig láthatók Hermész szentélyének maradványai, és még a Balti-tengert illetve a Földközi-tengert összekötő Borostyánút egyik szakasza is fennmaradt itt.

hirdetes

Szombathely látnivalók - Tófürdő és Műjégpálya

A Szombathelyi Tófürdő nevét a közeli, és fentebb már említett Csónakázó-tóról kapta. A fürdő egy nagy, parkosított területen fekszik, és több medencével is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az igazán mozgalmas szórakozásra vágyók a négy csúszdát is kipróbálhatják, és még egy óriási favár is helyet kapott a közeli Kalandvárosban, ami garantáltan emlékezetes élményeket kínál majd a gyerkőcöknek. Télen a Tófürdő helyett a helyi műjégpálya a csúszkálás szerelmeseit, ahol a látogatók egy 30x60 méteres felületen korcsolyázhatnak. A következő oldalon folytatom!

Forrás: Fotó: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rendszerváltás

Rendszerváltás: A rendszerváltás Magyarországon szűkebb értelemben véve azon korszakot... Tovább

Egyetemi könyvtár

Egyetemi könyvtár: A város közepén, a Ferenciek terén található ez a csodás hely, melyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!