hirdetes

10 látnivaló Szombathelyen, amiket nem érdemes kihagyni

B. Á.
Szombathely nevezetességei, Szombathely látnivalói

Szombathely látnivalók - Vasi Skanzen

A Vasi Skanzen egy igazi időutazásra invitálja az ide érkezőket, akik megtekinthetik, hogy hogyan is éltek az emberek 100-200 évvel ezelőtt. A szabadtéri múzeumban egy hatalmas zöld terület is helyett kapott, ahol számos tájházat építettek újjá korhű stílusban. Fehérre meszelt falak, döngölt padlók és kézzel szőtt kelmék emlékeztetik az érdeklődőket elődjeik életvitelére. Odakint különböző vidéki haszonállattal is találkozhatunk. Nagyszerű megálló családoknak!

Szombathely látnivalók - Szombathelyi Képtár

A Szombathelyi Képtár rögtön az Iseum mellett található, és mindig érdekes kiállításokkal várja az érdeklődőket. Néha kerámiai kincseket, vagy éppen fényképkiállításokat tekinthetünk meg benne, de inkább egyéb rendezvényeket is szerveznek benne. Meglehet, hogy minden alkalommal mást találsz majd benne, ha néhány hetente ellátogatsz Szombathelyre. A képtárral szemben egy művészkávézó is üzemel.

hirdetes

Szombathely látnivalók - Kámoni arborétum (és a helyi parkok)

Szombathely több gyönyörű parkot is felsorakoztat. A várost patakok és itt-ott kavicsos ösvények szelik át, amelyek ideálisak egy kis délutáni, romantikus andalgásra. Külön említést érdemel a kámoni arborétum is, ami bőven a Szombathely lakott területén belül található, és egy nyugodt, csendes menedéket biztosít a település nyüzsgésétől. E Hangszigetelésről a fák tömkelege, a hangulatról pedig a csobogó patakok gondoskodnak.

Szombathely látnivalók - Sarlós Boldogasszony Székesegyház

A Sarlós Boldogasszony Székesegyház Magyarország harmadik legnagyobb ilyen jellegű épülete, amelynek magasra nyúló tornyait szinte a város összes pontjáról látni lehet. Az eredeti épület – gyönyörű orgonájával és festményeivel együtt – a második világháborúban odaveszett, de mindössze két év leforgása alatt sikerült újjáépíteni, és az óta újra büszkén tornyosul a megyeszékhely fölé. Rendszeresen tartanak miséket és az új orgona is szépen szól.

hirdetes

Szombathely látnivalók - ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium

A szombathelyi csillagvizsgáló története 1881-ben kezdődött, amikor Gothard Jenő csillagász csillagvizsgálót tervezett és alakított ki saját birtokán. A csillagászati központban az asztrofizika és asztronómia tudományával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és tematikus programokat is szerveznek itt, például a legfontosabb csillagászati jelenségek megfigyelésére.

Forrás: Fotó: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dinamó

Dinamó: az egyik legismertebb magyar találmány. Dinamónak nevezzük azokat a villamos gépeket,... Tovább

Dobos torta

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!