hirdetes

Szombathely szépségei

LK
Ismerd meg Szombathely szépségeit!

A Tótfürdő és a műjégpálya

Szombathelyen sem nyáron, sem télen nincs hiány aktív szórakozási lehetőségekből, amelyet a helyi fürdő és a közvetlenül mellette található műjégpálya biztosítanak. Neve ellenére a Tófürdő nem a tóban, hanem közvetlen szomszédságában működik, és mind aktív felnőttek, mind gyerekek számára kínál vízi élményeket.

Ha az idő fagyosra fordul, az emberek a fürdő melletti korcsolyapályát látogatják meg szívesen. Méretes felületén mindenkinek felhőtlen szórakozásban lehet része, nem is beszélve a tematikus napokról és rendezvényekről.

Vasi Múzeumfalu (Skanzen)

A Vasi Múzeumfalu (vagy Skanzen) bepillantást nyújt a helyiek életébe – évszázadokkal ezelőtt! A hatalmas füves területen igazi tradicionális jellegű épületek állnak, amelyeket pontosan úgy építettek meg, mint ahogy azt elődeink több száz évvel ezelőtt tették saját otthonaikkal. A házak kívül-belül tökéletesen visszaadják az elmúlt korok hangulatát, és a portákon még haszonállatokkal is találkozhatunk.

hirdetes

Isis Galéria

Az Isis galéria közvetlenül az Iseum mellett foglal helyet, és mindig valamilyen érdekes kialítással várja az érdeklődőket. Van, hogy kerámiagyűjteményeket tekinthetünk meg falai között, míg máskor az őszi fesztivál szelleme járja át a galériát. Érdemes időről-időre ellenőrizni, hogy éppen milyen kincsek bemutatásával készülnek a hely üzemeltetői.

hirdetes

ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium

A szombathelyi obszervatórium 1881-ben jött létre, amikor Gothard Jenő birtokát csillagvizsgálóvá alakította át, a kupolás épület terveit pedig gépészmérnökként saját maga készítette el. A csillagászati központ ma az asztrofizika és asztronómia oktatásával foglalkozik, és több alkalommal tartanak itt csillagászattal kapcsolatos rendezvényeket, például a látványosabb égi jelenségek megfigyeléseit.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szeptember

Szeptember: az év 9. hónapja, sokak szerint az év legszebb időszaka. Az ősz kezdete, a munka... Tovább

Budavári Sikló

Budavári Sikló: Budapest egyik különlegessége, melyet évente több, mint 1 millió turista... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!