hirdetes

Két lenyűgöző óriás tojás áll a közepén: A Tapolcai Tojásparkot idén neked is látnod kell

VN

Tapolca húsvéti dekorációja már tavaly teljesen belopta magát a szívünkbe, nem gondoltuk volna, hogy az idei még ezen is túltesz. De hát nézzétek milyen csodálatos húsvéti tojás, amit Tapolca fő nevezetességei díszítenek a különleges motívumok mellett!

Tapolcai Tojáspark két óriási tojással

Húsvét Tapolcán 2024-ben is

Tapolca egy nagyon különleges hely, ami nem messze a Balaton partjától található, mégis nagyon más, nagyon különleges. Tapolca legszebb látnivalóiról sok cikk szól , mi azonban most nem ezt szeretnénk kiemelni, hanem a húsvéti felhajtást (a szó legjobb értelmében), ami idén minden eddiginél látványosabbra sikerült, és aminek egyértelműen éke a tapolca kincseivel telerakott óriási húsvéti tojás.  A tapolcai húsvéti Tojásparkot sok-sok színes tojás díszíti, van itt tojásos alagút, tojásfa, de amin azonnal megakad az ember szeme, az egy óriási, két méternél is nagyobb csodálatos húsvéti tojás, amit Tapolca látnivalói díszítenek. Varjas Judit művésznő munkája, aki nem először alkot csodálatosat Tapolcán. A híres Halas Lépcső is az ő keze munkája. 

hirdetes

Óriás húsvéti Tojások Tapolcán

Ahogyan ebben a tavalyi cikkünkben olvashattok róla, a művésznő már tavaly is egy csodás, népművészeti elemekkel díszített óriás tojással ajándékozta meg a várost. Akkora sikere lett a városlakók, és a látogatók körében, hogy idén még egy ennél is monumentálisabb alkotással készült. Nézzétek milyen csodás!

Jó hír, hogy az új óriási tojás mellett a tavalyit is kiállították, azt is meg lehet tekinteni. Ha valaki tavaly lemaradt volna, akkor most pótolja be! A színes, tojásokkal telerakott tér csodálatos látvány!

hirdetes

Hol található a húsvéti Tojáspark?

Tapolca egy város Magyarországon, Veszprém megyében, közvetlenül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szomszédságában. Ez a festői kis város különösen híres a Tavasbarlangról, amely egyedülálló természeti képződmény, de húsvétkor minden a Tojásparkról szól. A Tojáspark elköltözött még tavaly a Fő térről a Hősök terére, ott kell keresni a színes tojásokat! Tudtad, hogy a tojáslugasba akár te is felaggathatod saját tojásodat? Kisgyerekeknek ez hatalmas élmény lehet, számtalan hatalmas mosolyt idézett már elő ez a remek ötlet, ami még kellemesebbé, maradandóbbá teszi a húsvétot, illetve a húsvéti készülődést. A Tojáspark már áll, és állni is fog húsvétig biztosan, ne maradjatok le!
 

Minden részlet olyan csodálatos….

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fertő tó

A Fertő tó az ország nyugati csücskében található alacsony vízállású, néhol lápossá... Tovább

Béres csepp

Béres csepp: A Béres Csepp egy magyar humángyógyászati készítmény. A Béres Cseppet 2013-ban... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!