hirdetes

Mit kel tenni atomtámadás esetén? Ezek a legfontosabb teendők percekre, órákra bontva

VN

Mielőtt még bárki politikai hangvételt lát az egész cikk mögött, le kell, hogy írjam, hogy minden sejtem erősen tiltakozik azellen, hogy utánajárjak pontosan mi is a teendő, hogy ha atom robban, de szomorúan írom le, hogy így 2022-ben járva is szükségünk van erre a tudásra. Ne kelljen használni, de azért tudjuk, hogy mit kell tenni atomtámadás esetében!

Ezek a legfontosabb teendők atomtámadás után

Miért kell arról beszéni, hogy mit kel tenni, ha atom robban?

Nagymamám mondta mindig: jobb féli, mint hirtelen megijedni! Emiatt talán nem állja meg a helyét a kijelentés, hogy nem szeretnék senkiben félelmet kelteni, így inkább azt írom, hogy nem kell megijedni! Egyáltalán nem mondjuk azt, hogy atom fog robbanni, de látva, vagy becsukva szemüket, fülünket nem látva, hogy mi történik a szomszédos Ukrajnában talán jobb, ha kicsit képbe kerülünk a dolgokkal. Ezért ebben a cikkben részletesen leírjuk, hogy mit kell tenni akkor, ha radioaktív anyag kerül a levegőbe. Amikor körülbelül két éve Kínában elindult a koronavírus járvány, elmondható, hogy a legtöbben teljesen felkészületlenül álltunk a probléma előtt, hitetlenkedve, hogy ez velünk megtörténhet? Hát nem csak a történelemkönyvekben lehet nagy járványokkal találkozni, hanem 2020-at írva is? Most készüljünk alaposan fel, és soha, de soha ne legyen szükségünk erre a tudásra!

hirdetes
Fontos kiemelni, hogy egy esetleges nukleáris támadás a jelenlegi állapotban is nagyon valószínűtlen! Rettegni nem kell, de nem szabad úgy tenni, mintha semmi sem történt volna! 
hirdetes

Mit kell tenni, ha atom, radioaktív anyag kerül e levegőbe?

A nukleáris robbanást követő percek vagy órák kritikusak a túlélés szempontjából. A katasztrófa-szakértők elmagyarázzák, hogyan védekezhet a legrosszabb forgatókönyv esetén. A nukleáris robbanás utáni percek és órák kritikus időszakot jelentenek. A Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központ szerint a sugárterhelés mértéke egy órával robbanás után 55%-kal, 24 óra elteltével pedig 80%-kal csökken. Az első néhány órában tett azonnali cselekvések, mint például a szemek eltakarása vagy a beltéri menedékhelyen való tartózkodás, csökkenthetik a halál vagy súlyos sérülés kockázatát. Tehát nagyon fontos, hogy egy esetleges nem kívánt esemény megtörténése után, ne az óvodába rohanj a gyerekért, mert ő is ott van a legjobb helyen, hanem helyezd te is biztonságba magad! 

A következő oldalon részletesen leírjuk, hogy mik azok a dolgok, amik segítenek egy esetleges atomkatasztrófa esetében, mit javasolt csinálni, melyek a legjobb óvóhelyek, és hogy hogyan is zajlik tényleg ez az egész elméletben!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyulai Almásy-kastély

Gyulai Almásy-kastély: Gyula egyik legpatinásabb épülete. Az Almásy-kastély épülete számos... Tovább

Műcsarnok

Műcsarnok: esetében Budapest legnagyobb kiállítóterméről beszélhetünk, amely a Hősök... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Történelem