hirdetes

A legszebb téli körutak a Balatonnál – Ezt az 5 helyet neked is látnod kell!

ZH

Ahogy beköszöntenek a hideg évszakok, a Balaton vidéke is egy új arcát mutatja meg. Az alábbi öt rövid körúton keresztül fedezheted fel a téli csendet, a kilátásokat és a vidéki varázslatot a Balaton mellett. Készülj, hogy lenyűgöző tájak és friss levegő vár!

téli körutak a Balatonon

Téli kikapcsolódás a legszebb balatoni túraösvényeken


Ahogy beköszönt a tél, a Balaton környéki túrázók a rövidebb, könnyebben teljesíthető útvonalakat preferálják. A nappalok lehúzódnak, a levegő hűvös lesz, így érdemes olyan tanösvényeket választani, melyek könnyen visszavezetnek bennünket kiindulópontunkra, hogy a sötétedés ne érjen váratlanul. Mutatunk néhány ötletes körutat!


A késő őszi és téli időszak ideális lehetőséget kínál a természetjárásra, és ezeken a panorámás tanösvényeken mindenki megtalálhatja a számára legkellemesebb kihívást. A tűzgyűrűn át, a medvehagyma illatú erdőn át, a bazaltorgonákon és az őszi színekben pompázó bükkfákon keresztül egyszerre fedezheted fel a környék természeti gazdagságát és lenyűgöző látványát. A Balaton téli arca olyan élményekkel vár, amelyek emlékezetessé teszik ezt az időszakot minden természetkedvelő számára.

Tűzgyűrű Tanösvény

A Badacsony csodáit felvonultató, 4,6 km hosszú tanösvény a Rózsakő parkolójából indul, majd a Páholy-kilátón és a Kisfaludy-kilátón keresztül vezet a tanúhegy 438 m magas csúcsára. Érinti a Kő-kapu kőoszlopait, a Klastrom-kutat, a Bujdosók lépcsőjét, és gyönyörű kilátást nyújt a Tördemici kilátóhelyről és a Ranolder-kereszt alatti Harangozó-bércről.

hirdetes

Medvehagyma Tanösvény

A Keszthelyi-hegységben található, összességében 13,5 km hosszú Medvehagyma Tanösvény számos önmagába visszatérő hurokból áll, lehetőséget adva kisebb szakaszok bejárására. A túra a Vállus határából indul, érintve a Láz-hegyi kilátót, a Padkűi kilátót, a Szent Miklós-forrást, és kellemes erdei területeken vezet át.

Bazaltorgonák Tanösvény

A Bazaltorgonák tanösvényen, ahol 3-4 millió évvel ezelőtt aktív vulkán működött, 30-40 méter magas bazaltorgonák nyújtanak lenyűgöző látványt. A tanösvény a raposkai bányától indul, és oda is visszatér, több útvonalon keresztül érhető el a hegytető.

hirdetes

Öreg Bükk Tanösvény

A Veszprémtől induló Öreg Bükk Tanösvény ideális választás nyugodt erdei kiránduláshoz. A két körút közül az egyik, 3,6 km hosszú, az erdő élővilágáról szól, míg a másik, 6,6 km hosszú, az erdőgazdálkodás rejtelmeibe vezet el. Mindkét útvonal gyönyörű tájakon vezet keresztül.

Kamon-kő Tanösvény

A Kamon-kő 6 km hosszú tanösvényén keresztül felfedezhetjük a vulkanikus múlt emlékeit. A kék T jelzésű túraútvonal a Szigligeti utcákon halad, majd az erdőben olyan látnivalókhoz vezet, mint a Kamon-kő, az Óvári-kilátó, az Avasi templomrom, a Szentháromság-kápolna, valamint a Balaton panorámája.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Téli népszokások

Téli népszokások: Alapvetően meg kell különböztetünk a népszokásokat az időpontok... Tovább

Péter és Pál napja

Péter és Pál napja: az egyik legjelentősebb nyári ünnepkör, mely hagyományosan az aratási... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Kirándulás Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!